Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kolízia na trati v Haniske: Z Prešova do Kysaku sa teraz vlakom nedostanete

(Zdroj: topky)

HANISKA - V obci Haniska v okrese Prešov sa v sobotu popoludní stala na železničnom priecestí dopravná nehoda. Osobný vlak sa tu zrazil s betónovým domiešavačom. Dnes o tom informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Podľa hasičov zranenie utrpela jedna osoba. Zároveň upozornili, že premávka na železnici je zastavená. Na mieste sa nachádzajú desiati hasiči s troma kusmi techniky.

Nehodu na trati v úseku Prešov - Drienovská Nová Ves, ku ktorej došlo o 15.15 h, potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková. "Stalo sa to na železničnom priecestí zabezpečenom zvukovou a svetelnou signalizáciou. Poškodený je rušeň, cestujúci ani rušňovodič by nemali byť zranení," uviedla. Zranenia utrpel vodič kamióna, premávka na trati je zastavená. V prípade prebieha vyšetrovanie.

Pavliková dodala, že za piatok (1.12.) a sobotu ide už o štvrtú nehodu na železničnom priecestí na Slovensku, dosiaľ zrejme najvážnejšiu. "Vo všetkých prípadoch je spoločný menovateľ pravdepodobne nedodržiavanie zákona o premávke na pozemných komunikáciách zo strany vodičov," konštatovala.

 

Viac o téme: NehodaVlakKysak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu