Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Posledný kúsok skladačky v prípade Valkovej vraždy: TOTO je muž, ktorý prezradil gang v maskách

Maskovaní muži prepadávali banky Zobraziť galériu (8)
Maskovaní muži prepadávali banky (Zdroj: Foto: Archív, Tv Markíza)

ŽIAR NAD HRONOM - Identita posledného člena gangu, ktorý mal v osudný deň počas lúpeže zavraždiť Ernesta Valka, je odhalená! Obsadenie komplicov v prípade, ktorý otriasol Slovenskom, tak začína byť pre verejnosť kompletné.

Po siedmich rokoch od smrti prominentného právnika Ernesta Valka vyšetrovatelia odhalili, ako došlo k vražde. Vyriešiť prípad im pomohol svedok Jaroslav K. po tom, čo ho zatkli po vylúpení banky v Kremnici. Práve Jaroslav lúpil spolu s Jozefom R. aj vo Valkovej vile, keď došlo k vražde. Aj keď mu hrozilo 12 rokov, trest mu výrazne skrátili.   

Trest pre Jaroslava za prepad banky v Kremnici

Na šesť rokov a osem mesiacov odňatia slobody odsúdil v stredu Okresný súd v Žiari nad Hronom Jaroslava K., ktorý v máji tohto roka ozbrojený lúpežne prepadol pobočku VÚB banky na Štefánikovom námestí v historickom centre Kremnice.

Posledný kúsok skladačky v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Do banky vošiel zamaskovaný a ozbrojený. Pod nátlakom žiadal peniaze, ktoré mu pracovníčka aj vydala. Keď z pobočky vyšiel, dal sa na útek. Strhla sa policajná naháňačka. Jaroslav vytiahol zbraň, muži zákona ho postrelili do nohy, spacifikovali a odzbrojili. Okrem iného mal pri sebe samopal a granát. Sudca Okresného súdu Žiar nad Hronom na verejnom zasadnutí schválil dohodu o vine a treste tak, ako ju navrhol prokurátor,” uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Jaroslav K.
Zobraziť galériu (8)
Jaroslav K.  (Zdroj: Foto: Archív, Tv Markíza)

Na základe schválenej dohody o vine a treste bol podľa jej slov obvinený muž uznaný za vinného zo spáchania trestného činu lúpeže a trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. „Bol mu za to uložený trest odňatia slobody vo výmere šesť rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia a trest prepadnutia veci,” dodala Spurná. Obvinenému bol zároveň uložený ochranný dohľad v trvaní dva roky a povinnosť nahradiť poškodenému spôsobenú škodu. 


Prečítajte si aj: Nové odhalenia vo vražde Valka! Tajomný gang bankových lupičov v  maskách, zrada, smrť a prachy


Z Valkovej vraždy obvinený Jozef R.
Zobraziť galériu (8)
Z Valkovej vraždy obvinený Jozef R.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Valkova vražda  

Po tom, čo Jaroslava policajti po skutku zadržali, sa mu rozviazal jazyk. Práve on totiž usvedčuje vraha známeho právnika Ernesta Valka. Spolu s Jozefom R. prišli v novembri 2010 do Valkovej vily s úmyslom kradnúť. Situácia sa ale zvrtla a Jozef mal podľa Jaroslava smrteľne Valka zraniť. Ako potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar, z vily nebohého po prepade nič nezmizlo. Valkova zbraň sa našla o štyri roky neskôr v Kučišdorfskej priehrade, vražednú zbraň našli policajti tento rok v lete.

Ilegálny hrob nebohého Antona Hupku
Zobraziť galériu (8)
Ilegálny hrob nebohého Antona Hupku  (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Trio maskovaných lupičov, ktorí prepadávali banky

Kriminalisti rovnako v lete vykopali mŕtvoly Antona Hupku a jeho psa, ktorý s Jozefom R. prepadával banky, z čoho boli spoluobvinení. Motívom vraždy malo byť, aby Hupka Jozefa neusvedčoval v trestnej činnosti. Jozef R. je momentálne vo výkone trestu pre inú trestnú činnosť. Najnovšie mu ale pribudli dve obvinenia z vrážd, a to práve z vraždy Ernesta Valka a niekdajšieho komplica Hupku. Jaroslava polícia v súvislosti s Valkom obvinila pre zločin lúpeže spáchanej so zbraňou.

 

Posledný kúsok skladačky v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: archív, polícia)

Gang v zložení Jozef R., Jaroslav K. a Anton H. spoločne lúpil v bankách po prepade Valkovej vily. Lúpili v maskách známych osobností Václava Klausa a Arnolda Schwarzeneggra. 

 

Viac o téme: BankaPrepadVraždaErnest ValkoKremnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu