Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ostro sledovaný prípad zmiznutej Mišky ide dostratena: Policajti ju nenašli, majú v tom jasno

Otakar a Michaela Zobraziť galériu (3)
Otakar a Michaela (Zdroj: Policie ČR, repro foto Tv Nova)

ÚSTÍ NAD LABEM - V januári otriasla celým Českom správa o záhadnom zmiznutí Michaely Patricie Muzikářovej z Ústí nad Labem. Rozbehlo sa veľké pátranie, no prípad zrejme zostane navždy nevysvetlený. Polícia v auguste ukončí jeho preverovanie, povedala krajská policajná hovorkyňa Veronika Hyšplerová. Až potom kriminalisti poskytnú verejnosti o prípade informácie. Už skôr ale naznačili, že prípad odložia.

Školáčka zmizla zrejme 11. januára, mesiac a pol pred trinástymi narodeninami. Dievčatko vtedy neprišlo do školy. Jeho matka nahlásila stratenie v ten istý deň podvečer. Ráno okolo 5-tej hodiny odišla do práce, dcérku ale nekontrolovala. Miškin telefón bol naposledy aktívny 10. januára večer. Školáčku polícia ani po viac ako pol roku nenašla.

Samovrah Otakar jediný podozrivý

Kriminalisti od konca januára neposkytujú k prípadu takmer žiadne informácie. Embargo na prípad platí od chvíle, keď spáchal samovraždu partner matky zmiznutého dievčatka. Urobil tak niekoľko dní po tom, čo sa po Miške rozbehlo intenzívne pátranie. V byte sa obesil. Práve toho polícia považovala v kauze za jediného podozrivého. Server iRozhlas.cz minulý týždeň citoval z interného policajného dokumentu, podľa ktorého zostala v kauze jediná vyšetrovacia verzia.  A to tá, že práve on stojí za dievčatiným zmiznutím. "Najpravdepodobnejšia verzia sa javí tá, že páchateľom únosu je Otakar S. Nezvestná s ním odišla dobrovoľne, buď pod nejakou legendou, alebo pretože spolu boli dohodnutí a počas únosu došlo k nešťastnej udalosti, ktorá viedla k jej smrti (napríklad hádka, predávkovanie liekmi)," cituje server z dokumentu. Poukazuje tiež na to, že v jeho aute kriminalisti našli školské potreby patriace dievčatku. Muž tiež čelil obžalobe za pohlavné zneužitie, na súd sa ale prípad už nedostal.

Ostro sledovaný prípad zmiznutej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR, repro foto Tv Nova)

Bezvýsledné pátranie po dievčatku

Polícia informácie nekomentovala. Na dnes sľúbila oznámenie termínu tlačovej konferencie k prípadu. Ani ten zatiaľ neupresnila. Podľa Hyšplerovej  kriminalisti informácie poskytnú až potom, čo preverovanie ukončia. "Vo chvíli, keď s týmto záverom budú oboznámené všetky dotknuté strany, tak bude usporiadaná tlačová konferencia," doplnila Hyšplerová.


Prečítajte si aj:

Celé Česko na nohách: Prípad zmiznutia Mišky (12), zúfalí policajti idú po exmilencoch matky


K nájdeniu Mišky neviedli ani rozsiahle pátracie akcie. Okrem okolia jej bydliska polícia prehľadávala lesy v severnej časti Plzeňského kraja, ku ktorým mal podozrivý vzťah. Telo dievčatka neobjavili ani na skládkach.

Ostro sledovaný prípad zmiznutej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR, repro foto Tv Nova)

Miškina mama dostala podmienku

Rodina dievčaťa s médiami nekomunikuje. Jediný rozhovor poskytla jej babička pár dní po tom, čo školáčka zmizla. Matku ústecký okresný súd potrestal na konci mája podmienkou za propagáciu nacizmu. Na sociálnej sieti Facebook, kde mala profil s menom milenky Adolfa Hitlera Evy Braunovej, opakovane zdieľala texty a fotografie s nacistickou tematikou.
 

Viac o téme: ZmiznutiePriateľMichaelaNezvestnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu