Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhadné zmiznutie školáčky Mišky (12): Márne po nej pátrajú už dva roky, obavy z najhoršieho

Michaela Patricia Muzikářová Zobraziť galériu (4)
Michaela Patricia Muzikářová (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Pred dvoma rokmi, 11. januára 2017, zmizla vtedy dvanásťročná školáčka z Ústí nad Labem Michaela Patricia Muzikářová. Napriek veľkému úsiliu stoviek policajtov a dobrovoľníkov sa ju nepodarilo nájsť. V septembri 2017 polícia prípad odložila s tým, že sa domnieva, že dievča je po smrti. Z podielu na jej zmiznutí policajti podozrievali partnera jej matky, ktorý však na konci januára 2017 spáchal samovraždu.

Dva roky od zmiznutia mladej mamičky Andrey: Polícia stále pátra, exkriminalista má jasný názor

Polícia od začiatku pátrania pracovala s verziami, že školáčka odišla sama alebo sa stala obeťou závažného trestného činu. Pri vyšetrovaní sa priklonila k druhému variantu. V prípade bol jediným podozrivým partner matky.

Záhadné zmiznutie školáčky Mišky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia ČR)

"Nemáme inú konkrétnu osobu, ktorú by sme zo zmiznutia podozrievali," uviedol v septembri 2017 kriminalista Martin Charvát. Podozrenie polície zosilnelo, keď muž nevedel vysvetliť rozpory vo svojich výpovediach. Muž čelil obžalobe za pohlavné zneužívanie, prípad ale ústecký súd prejednať nestihol. Po mužovej samovražde polícia našla v jeho aute školské potreby s DNA Michaely. Pri prvej prehliadke krátko po zmiznutí dievčaťa tam neboli.

Záhadné zmiznutie školáčky Mišky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Polícia vypočula skoro tisícku ľudí, prezrela stovky hodín kamerových záznamov a preverila desiatky tipov od verejnosti. Opakovane tiež bezvýsledne hľadala telo dievčaťa. "Prípadom sa ďalej zaoberáme, pokiaľ ide o relevantné poznatky, okamžite ich preverujeme," povedal vlani v máji vedúci druhého oddelenia odboru všeobecnej kriminality krajskej polície Tomáš Kohout.

Viac o téme: ZmiznutiePátranieNezvestnáMichaela Patrícia Muzikářová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu