Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Lúpežné prepadnutie v centre Prahy: Žena páchataľa v obrane zastrelila

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - V pondelok sa strhla v centre Prahy poriadna dráma. Muž vošiel do predajne so zbraňami a zaútočil na predavača. Kolegyňa muža bránila a na páchateľa vystrelila. Ten zraneniam podľahol.

Pondelkové prepadnutia obchodu so zbraňami v centre Prahy kvalifikovala polícia nielen ako lúpež, ale aj ako pokus o vraždu. Z doterajších výsledkov vyšetrovania zatiaľ vyplýva, že žena z obchodu využila proti lupičovi nutnú obranu a nedopustila sa tak ničoho protiprávneho. Na webe to dnes uviedol hovorca pražských policajtov Jan Daněk.

Ako došlo k nešťastiu

Incident sa stal v pondelok dopoludnia na Opletalovej ulici pri Václavskom námestí. Tridsaťjedenročný muž vstúpil do obchodu, kde podľa polície zaútočil na predavača a následne došlo k streľbe. Pracovníčka poisťovne, ktorá sídli v rovnakom dome, uviedla, že útočník najprv zranil nožom predavača a jeho kolegyňa následne páchateľa postrelila. Násilník neskôr zomrel v nemocnici.

Lúpežné prepadnutie v centre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Mužova smrť nemá vplyv na to, že trestné konanie bude pokračovať ďalej. Kauzu rieši oddelenie vrážd. "Záverom treba spomenúť, že podozrivý muž mal kriminálnu minulosť majetkového, drogového aj násilného charakteru," dodal Daněk.


Prečítajte si aj:

Pracovníci čerpacej stanice prežívali chvíle hrôzy: Pri Trenčíne dnes lúpežne prepadli ich prevádzku


V nemocnici po útoku skončil aj dobodaných štyridsaťštyriročný predavač, ktorý prekonal závažný lekársky zákrok. Hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice Jitka Zinke dnes povedala, že pacient nie je v ohrození života.

Viac o téme: SebaobranaLúpežné prepadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu