Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pavol na štadióne stieľal do vzduchu a útočil na Rómov: Súd rozhodol o treste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PEZINOK - Pavol Pikla, ktorý v marci tohto roka v areáli futbalového štadióna v Moldave nad Bodvou strelil do vzduchu plynovou pištoľou a urazil prítomných Rómov, zaplatí 1000 eur. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku mu dnes uložil peňažný trest.

Pavol Pikla priznal vinu, s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú dnes schválil súd. V prípade, že by peniaze nezaplatil, prichádzal by do úvahy šesťmesačný náhradný trest odňatia slobody. ŠTS taktiež rozhodol o prepadnutí jeho plynovej pištole v prospech štátu.

Polícia v marci tohto roka informovala, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie voči jednej osobe pre prečin výtržníctva spáchaného s rasovým motívom.

Z dnešného verejného zasadnutia vyplynulo, že 5. marca 2017 v areáli futbalového štadióna v Moldave nad Bodvou sa obvinený Pavol pod vplyvom alkoholu dopustil hrubej neslušnosti voči prítomným občanom rómskeho etnika. Obvinený niekoľkokrát vystrelil do vzduchu z plynovej pištole a potom pristúpil k dvom maloletým Rómom so slovami "Na vás treba len Hitlera".  Rozhodnutie je právoplatné.

 

Viac o téme: Moldava nad Bodvou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu