Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Spory vyústili v Česku do brutálnej popravy: Sused zavraždil matku a syna, potom strelil seba

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: repro foto tv joj)

BĚLÁ POD BEZDĚZEM - V utorok otriasla českým mestom streľba. K zemi padli matka so synom. Dedinčania sa zo šokujúcej udalosti nedokážu spamätať, aj keď tragédiu potichu predpovedali. Polícia má v prípade jasno.

Za utorkovou streľbu v Bělej pod Bezdězem na Mladoboleslavsku môžu podľa polície dlhodobejšie susedské spory. Muž narodený v roku 1967 zastrelil svojich dvoch susedov - ženu narodenú v roku 1945 a muža, ktorý sa narodil v roku 1977.

Zastreleným sú podľa polície matka so synom. Strelec potom obrátil zbraň proti sebe, v súčasnosti je v kritickom stave v nemocnici. Na prípade pracuje krajská kriminálka, povedal to hovorca stredočeskej polície Pavel Truxa. "Dlhodobejšie susedské spory vyvrcholili vo vzájomné napadnutie. Muž potom odišiel do svojho domu, kde si vzal svoju legálne držanú zbraň a vrátil sa na miesto, kde zastrelil ženu a muža, išlo o matku so synom. Zbraň potom obrátil proti sebe a spôsobil si vážne zranenia, v súčasnosti  je v kritickom stave v nemocnici," povedal Truxa.

Dlhodobé susedské spory

Českému portálu boleslavsky.denik.cz popisujú susedia z ulice strieľajúceho muža ako čudáka. Susedské spory podľa nich pretrvávali dlho. Ako povedali svedkovia, zaznelo šesť výstrelov. "Okamžite sme tušili, že práve tam sa mohlo niečo stať," povedal portálu jeden zo svedkov.

Útočník a jeho obete boli roky susedia. Dcéry sa nesmeli ako deti spolu hrávať. Navzájom sa obviňovali, napríklad zo špehovania. Nebohá žena prišla v minulosti o dve dcéry, spáchali samovraždy.  

 

 

Viac o téme: MatkaVraždaSynSusedia Bělá pod Bezdězem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu