Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kriminalisti majú v rukách podozrivého z prípadu vykradnutia auta: Hrozí mu až desať rokov

Krádež. Zobraziť galériu (2)
Krádež. (Zdroj: SITA/KR PZ Žilina)

TURČIANSKE TEPLICE – Martinským kriminalistom sa dôslednou operatívno-pátracou činnosťou podarilo odhaliť podozrivého z majetkovej trestnej činnosti. Zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci vyšetrovateľ obvinil 40-ročného Jána z Martina, ktorému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Informoval o tom dnes žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. "Obvinený muž sa mal začiatkom marca v Turčianskych Tepliciach vlámať do odstaveného motorového vozidla Kia Sportage a z jeho priestoru odcudziť príručnú tašku, v ktorej bola peňaženka s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou, mobilný telefón, hodinky a prsteň z bieleho kovu. Uvedeným konaním vznikla celková škoda v predbežnej výške 1832 eur," konštatoval hovorca.

Kriminalisti majú v rukách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/KR PZ Žilina)

Polícia upozorňuje občanov, aby si ani pri krátkom opustení vozidla v ňom nenechávali rôzne cenné veci. Odporúča skontrolovať uzamknutie auta aj fyzicky a nespoliehať sa len na centrálne uzamykanie. Je lepšie parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. "Treba si uvedomiť, že auto nie je výklad ani pancierový trezor. Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla, nakoľko by mohlo dôjsť k zničeniu stôp, ktoré môžu identifikovať páchateľa protiprávneho konania," dodal Moravčík.

Viac o téme: KrádežMartinTurčianske Teplice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu