Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Košický súd opäť hore nohami: Nahlásená bola bomba, ukázalo sa, že išlo o poplašnú správu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

KOŠICE - Polícia dnes dopoludnia pre údajnú bombovú hrozbu opäť prehľadávala budovu košických súdov. Sídlo krajského a troch okresných súdov pre anonymný telefonát ráno evakuovali, ukázalo sa však, že išlo o poplašnú správu.

Anonym krátko pred 8.00 h na telefónnu linku 112 oznámil, že na Krajskom súde v Košiciach je bomba. Polícia ihneď vykonala potrebné opatrenia. Na miesto boli vyslané policajné hliadky i psovod so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín. Z objektov súdov evakuovali pracovníkov a ďalšie prítomné osoby.

"Polícia po kontrole súdov o 10.15 h prijaté opatrenia ukončila s negatívnym výsledkom, čo znamená, že na žiadnom súde sa výbušnina nenachádzala. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal trestné stíhanie pre zločin šírenia poplašnej správy s trestnou sadzbou na tri až osem rokov," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Anonymné telefonáty o údajnej bombe na súde zamestnávajú košickú políciu a záchranárov pomerne často. V tomto roku išlo už o 12. prípad. 

Viac o téme: BombaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu