Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vyšetrovanie vraždy advokáta Valka stále prebieha: Bezpečnostný analytik má na to vlastný názor

Ernest Valko
Ernest Valko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie vraždy prominentného advokáta Ernesta Valka, ku ktorej došlo pred šiestimi rokmi, naďalej prebieha. "V trestnej veci poškodeného JUDr. Ernesta Valka vyšetrovanie stále prebieha, pričom sú vykonávané aj procesné úkony. Doposiaľ však neboli zistené také skutočnosti, na základe ktorých by bolo možne vzniesť obvinenie konkrétnej osobe," uviedol prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

Valka zastrelili v jeho vile v Limbachu 8. novembra 2010. V októbri 2014 našli na dne vypustenej Kučišdorfskej priehrady údajne ďalšiu jeho zbraň. Valko bol usmrtený jedným výstrelom z pištole. Strela vypálená z niekoľkých metrov ho zasiahla do srdca a pľúc. V prípade nebol dosiaľ nikto obvinený.

"Skutočnosť, že šesť rokov po smrti renomovaného právnika Ernesta Valka nie je tento prípad objasnený, nijako neprekvapuje. Pod neúspech vo vyšetrovaní sa nepochybne podpísali v prvom rade diletantské chyby, ktorých sa orgány činné v trestnom konaní dopustili hneď na samom začiatku," zopakoval svoj názor bezpečnostný analytik Milan Žitný. 

"Obhliadky na mieste činu neboli ani profesionálne, ani dôkladne vykonané - svedčí o tom aj fakt, že na mieste činu zostali mnohé predmety, ktoré mali byť predmetom expertíz v kriminalistických laboratóriách, alebo tiež fakt, že pištoľ Valka našla až náhodou jeho dcéra v sedačke pod 'epedou', keď spolu s mamou sprevádzali príslušníkov polície na mieste činu pri už niekoľkej opakovanej obhliadke," dodal Žitný.

Viac o téme: Ernest Valko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu