Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Členovi košického podsvetia hrozí vysoký trest: O Róbertovi bude rozhodovať Najvyšší súd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – O odvolaní v kauze úkladnej vraždy v štádiu pokusu bude na verejnom zasadnutí v utorok rozhodovať Najvyšší súd SR. Na úhrnný trest 25 rokov odňatia slobody v tomto prípade odsúdil senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v septembri minulého roku príslušníka údajnej košickej skupiny podsvetia Róberta N.

Za vinného ho uznali aj zo zločinu nedovoleného ozbrojovania. Obžaloba súvisela so streľbou na 44-ročného Mariána K. z Gelnice, ku ktorej došlo 9. augusta 2013 na ceste z rekreačného strediska Jahodná do Košíc. Odvolanie podal advokát Róberta N., on sám je totiž na úteku.

Podľa rozsudku sa Róbert N. na vraždu Mariána K. dlhodobo pripravoval. Zabezpečil si samopal škorpión bez evidenčného čísla, tlmič a ukradnuté auto BMW X5 s prestriekanou karosériou, fóliami na oknách, českým evidenčným číslom a interiérom vystriekaným prípravkom proti zisteniu DNA. Útok na Mariána K. ako „človeka, ktorého treba dať dole“ uskutočnil obžalovaný na objednávku tretej osoby, pretože obeť požadovala od objednávateľa najmenej štyristotisíc eur. Róbert N. sa pred útokom cvičil v streľbe zo samopalu a udalosti na Jahodnej predchádzali dva neúspešné pokusy. 

Róbert N. čelí obžalobe aj pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku ako člen zločineckej skupiny vedenej Róbertom O.

Viac o téme: VraždaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu