Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Akčná policajná naháňačka v Čadci: Tínedžeri pri úniku riskovali životy, koniec v potoku

nehoda v Čadci Zobraziť galériu (2)
nehoda v Čadci (Zdroj: Foto: youtube)

ČADCA - O poriadny rozruch v Čadci sa postarala štvorica mladíkov. Kamaráti (14-16) nasadli do škodovky a uháňali ulicami mesta. Polícia im bola v pätách, naháňačka sa skončila haváriou. Incident je zachytený na videu.

Policajná naháňačka sa strhla ešte uplynulý týždeň v stredu po 15-tej hodine pri Kauflande v Čadci. Vodič Škody Felicie začal pred policajnou hliadkou náhle unikať a zabočil do protismeru. Posádku auta tvorili tínedžeri vo veku od 14 do 16 rokov. V aute sedeli traja chlapci a jedno dievča.

Na jednej z križovatiek vodič unikajúceho auta nevybral zákrutu a nabúral do auta, ktoré stálo v kolóne. Nezastavil a v rýchlej jazde pokračoval, pričom mal v pätách mužov zákona. "Vodič vozidla Škoda Felícia jazdil po ulici Moyzesovej, v križovatke pri odbočovaní vpravo narazil do vozidla Škoda Octavia, ďalej pokračoval v jazde bez zastavenia smerom do miestnej časti Rieka," opísala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová a doplnila, že v lokalite Vojty pri prechádzaní ľavotočivej zákruty vodič neprispôsobil na zasneženej vozovke rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, svojim schopnostiam. Policajná naháňačka sa skončila, keď škodovka vyletela z cesty, narazila do stromu a dopadla do potoka.

havarované auto štyroch mladých ľudí
Zobraziť galériu (2)
havarované auto štyroch mladých ľudí  (Zdroj: Foto: žilinské krimi/FB)

Na mieste zasahovali do niekoľkých minút od oznámenia privolaní hasiči a záchranári."Na miesto zdravotníckeho zásahu boli vyslané tri pozemné ambulancie ZZS a na mieste udalosti bola poskytnutá bezodkladná prednemocničná zdravotná starostlivosť trom osobám s následným transportom do nemocnice v Čadci," informoval zastupujúci hovorca záchranárov Andrej Hirjak. Podľa polície pri nehode utrpeli tri osoby predbežne ľahké zranenia a jedna osoba ťažké zranenia.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla," doplnila policajná hovorkyňa. Okolnosti nehody, ako aj skutočnosť kto zo štvorice tínedžerov vozidlo viedol je predmetom vyšetrovania.  

Časť policajnej naháňačky sa podarilo nasnímať inému vodičovi.

Viac o téme: NehodaMladíciPolícia Čadca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu