Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Chladnokrvná vražda uprostred sídliska v Dunajskej Strede: Dobodané telo chcel vrah spáliť

V tomto byte sa odohrala hrozná vražda.
V tomto byte sa odohrala hrozná vražda. (Zdroj: TV JOJ)

DUNAJSKÁ STREDA - Kriminalisti vyšetrujú obzvlášť závažný zločin vraždy, ktorý sa stal tento týždeň v Dunajskej Strede. Policajná hliadka našla po príchode do bytu na 9. poschodí na zemi ležiace bezvládne telo 63-ročného muža, obalené potravinovou fóliou. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ako povedala, polícia ihneď začala vyšetrovanie a zakrátko zadržala podozrivého muža, v ktorého byte ku skutku došlo. „Medzičasom prebiehali ďalšie procesné úkony a nariadili pitvu. Na základe zhromaždených dôkazov dnes popoludní vyšetrovateľ kriminálnej polície obvinil zadržaného 33-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ priblížila hovorkyňa.

Dodala, že je podozrivý z toho, že v stredu v čase medzi 10.00 až 13.00 h v úmysle získať majetkový prospech usmrtil obeť 43 bodnoreznými ranami na hlave, krku ramenách a horných končatinách. V dôsledku týchto zranení 63-ročný František zomrel. Po skutku telo zabalil do potravinovej fólie s úmyslom podpáliť ho na neznámom mieste. "Pred tromi rokmi mu zomrela družka. Taký dedinský typ to bol," povedala o nebohom susedka pre televíziu Markíza.

Kredatusová dodala, že v prípade uznania viny hrozí obvinenému mužovi za obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný na chránenej osobe a v úmysle získať majetkový prospech, odňatie slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Vyšetrovateľ spracuje podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie obvineného. Podľa známych informácií bol tento istý muž už vyšetrovaný políciou v súvislosti s inou vraždou, no na jeho obvinenie vtedy nebolo dosť dôkazov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu