Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z psychiatrie v Poľsku utiekol vrah Peter (29): Môže byť u nás, je nepríčetný a pripravený zabíjať

Z liečebne utiekol vrah Peter Zobraziť galériu (4)
Z liečebne utiekol vrah Peter (Zdroj: Foto: polícia)

KRAKOV - Zo špecializovanej liečebne ušiel brutálny vrah. Po nepríčetnom a nebezpečnom Petrovi (29) polícia intenzívne pátra už od Štedrého dňa. Vrah prežil posledných deväť rokov v liečebni, kvôli blízkosti s našou hranicou nie je vylúčené, že mohol utiecť na Slovensko.

Poľskí policajti majú plné ruky práce. Pátrajú po mužovi, ktorý môže byť ozbrojený. Snažia sa ho vypátrať skôr, ako by mohlo dôjsť k ďalšej tragédii.

"Muž ešte v roku 2009 počas predvianočného posedenia zavraždil svojho 26-ročného kamaráta a ďalších dvoch ťažko zranil. Zároveň je podozrivý z ďalších troch vrážd," uviedla Beata Górszczyková z okresného súdu v Krakove pre televíziu Joj.

Z psychiatrie v Poľsku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Muža umiestnili pred deviatimi rokmi do psychiatrickej liečebne, pretože to vyžadoval jeho zdravotný stav. "Psychiatrické vyšetrenie počas súdu preukázalo, že bol v čase spáchania činu nepríčetný. Namiesto do väzenia sa tak dostal na psychiatriu," ozrejmila hovorkyňa poľskej polície Katarzyna Cislová. Z liečebne sa nebezpečnému vrahovi podarilo pred Vianocami ujsť.

Z psychiatrie v Poľsku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Nebezpečný vrah

Petrovi pravdepodobne pomohla jeho známa, ktorá ho často navštevovala. Ako doplnila poľská policajná hovorkyńa, po mužovi pátrajú nielen oni. Pripustila, že sa mu mohlo podariť utiecť za hranice. V minulosti navštevoval aj Slovensko. "Je pravdepodobné, že pokiaľ sa ho nepodarí zadržať, tak spácha rovnaký alebo podobný čin. Niekoho zabije," vystríhala Górszczyková.

Z psychiatrie v Poľsku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Muž má na tvári hlbokú jazvu a tetovania na krku, rukách a nohách. Ak ste muža spoznali, kontaktujte políciu na čísle 158.

 

 

Viac o téme: útekKrakovVrah Peter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu