Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Jara z Trebišova, ktorý spôsobil v Anglicku vážnu nehodu, chytili naši policajti: Poslali ho späť

Jara chytili košickí policajti, je opäť v Anglicku
Jara chytili košickí policajti, je opäť v Anglicku (Zdroj: Foto: examiner.co.uk)

BRATISLAVA - Pred niekoľkými dňami sme priniesli informáciu o Slovákovi, ktorý spôsobil v Anglicku ešte minulý rok nehodu, pri ktorej sa ťažko zranila dôstojníčka. Jaro z Trebišova bol pod vplyvom alkoholu, no na súd sa nedostavil, z krajiny odletel. Košickí policajti ho v novembri na východe zadržali. Slovák je už späť v Anglicku, kde ho trest neminul.

"Anglické policajné úrady dňa 3.7.2015 požiadali Krajské riaditeľstvo PZ v Košiciach o súčinnosť pri previerke pobytu Jaroslava B. na území Slovenskej republiky. Dôvod žiadosti bolo pátranie po tejto osobe na území Veľkej Británie," potvrdil hovorca košických policajtov Alexander Szabó.

Ako sme už informovali, Jaro spôsobil v polovici októbra 2014 na diaľnici M62 pri West Yorkshire v Anglicku dopravnú nehodu. Bol pod vplyvom alkoholu. V protismere sa zrazil s audinou. Pri nehode sa vážne zranila policajná dôstojníčka z Anglicka. "Jaroslav B. bol po nehode zadržaný a vypočutý. K skutku sa priznal a po zložení kaucie bol do vytýčeného súdneho pojednávania prepustený na slobodu. Keďže sa na súdne pojednávanie v určený čas nedostavil, bolo po ňom na území Veľkej Británie vyhlásené pátranie," doplnil Szabó.

V rámci pátrania polícia zistila, že Jaro z Británie odletel. Prišiel na východ Slovenska, do Trebišova, kde má trvalý pobyt. O súčinnosť pri pátraní po mužovi anglickí policajti požiadali našich policajtov z odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach. "Po potvrdení jeho pobytu na našom území, anglická strana vykonala úkony smerujúce k vydaniu Európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý bol slovenským policajným orgánom doručený dňa 11.9.2015," opísal policajný hovorca a doplnil, že Jaroslav bol na Slovensku zadržaný 16.semptembra tohto roku a 11. novembra bol vydaný anglickým policajným orgánom na trestné stíhanie do Veľkej Británie, kde bol minulý týždeň odsúdený.

Ako informovali anglické médiá, Jaro dostal trest odňatia slobody na 30 mesiacov a zákaz viesť motorové vozidlo na štyri roky.

Viac o téme: NehodaAnglickoJaroslav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu