Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Satan opäť zabíjal: Posledný hovor s manželkou a smrť Bardejovčana pod tatranským vrchom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY - Ďalšia tragédia sa stala vo Vysokých Tatrách. Horskí záchranári pátrali po 48-ročnom Bardejovčanovi. Po dlhých hodinách ho našli pod vrchom Satan. Žiaľ, už mu nebolo pomoci. Posledná, s kým telefonoval, bola manželka. Koncom augusta zomrela pod tým istým vrchom 27-ročná Petra.

Bardejovčan sa vybral do hôr. Počas túry ešte zavolal manželke, že sa chystá na zostup. Podľa všetkého sa pošmykol a padal tridsať metrov. Neozýval sa, nikto netušil, čo sa stalo, preto po mužovi začali pátrať policajti aj záchranári. 

Nezvestný bol od soboty, záchranári nevedeli lokalizovať jeho mobil. "Do pátracej akcie odišla pozemne skupina záchranárov Horskej záchrannej služby, ktorá smerovala do Mlynickej doliny," informovali horskí záchranári a doplnili, že o súčinnosť požiadali aj Letku Ministerstva vnútra SR, ktorá sa ale pre zlé poveternostné podmienky musela, spolu s druhou skupinou záchranárov na palube, z doliny vrátiť.

Skupina záchranárov, ktorá hľadala po zemi, prešla oblasť vrcholu Satana smerom od Mlynickej doliny, no bezúspešne. Na druhý deň vyrazili tiež dve skupiny záchranárov. Prehľadávali Mlynickú a Mengusovskú dolinu. Pomáhal aj ministerský vrtuľník. V pondelok doobeda s pomocou vrtuľníka našli záchranári telo turistu pod Prednou Baštou. "Po nabalení bolo telo prevezené v podvese vrtuľníka na Štrbské Pleso, odkiaľ ho záchranári transportovali do márnice v Novom Smokovci a odovzdali príslušníkom polície," doplnili horskí záchranári.

Petra zomrela pod vrchom Satan
Zobraziť galériu (2)
Petra zomrela pod vrchom Satan  (Zdroj: Foto: Facebook)


Prečítajte si aj:

Vo Vysokých Tatrách našli mŕtvu Slovenku (†27): Dva dni bola nezvestná, vieme, čo sa stalo

Víkendová dráma v Tatrách: Petra (†27) záhadne zmizla, tragická smrť pod Satanom


Zomrela tam aj Petra

Tragický osud postihol aj 27-ročnú Petru. Koncom augusta sa vybrala na túru do Vysokých Tatier. Blízkym sa neozvala, o mladú ženu sa začali obávať. Horskí záchranári s pomocou dobrovoľníkov po dievčine pátrali takmer dva dni. Žiaľ, Petru našli mŕtvu pod vrchom Satan, na ktorý je vstup zakázaný.

Viac o téme: TragédiaVysoké TatrySatan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu