Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odsúdený kráľ Zemplína zmenil imidž: Vareha vo väzení podniká, poležím si, posedím!

Mikuláš Vareha predtým a teraz Zobraziť galériu (2)
Mikuláš Vareha predtým a teraz (Zdroj: Foto: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Na pondelkovom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici prekvapil výraznou zmenou svojho imidžu odsúdený Mikuláš Vareha. Ostrihal si fúzy a vlasy, postavil sa pred senát a odmietol zaplatiť peňažný trest vo výške 100 tisíc eur. Prijal náhradný trest a radšej si posedí o rok dlhšie. Zarážajúcim bolo i jeho vyhlásenie, že vo väznici mu je dobre a zarába ďalej.

Mikuláš Vareha si odpykáva 11-ročný trest odňatia slobody, ktorý mu vymerali za daňové a poistné podvody, fikívne obchody s lykožrútmi a euroočkami. Vlani vo februári mu rozsudok potvrdil aj Najvyšší súd SR, keď zamietol jeho odvolanie. Súčasťou verdiktu bol i peňažný trest vo výške 100.000 eur.

"Jedenásť alebo dvanásť rokov? Pred sebou mám ešte dovolanie. Pán sudca, jeden rok v base si odsedím, odležím. Kto vám dá za jeden rok 100.000 eur? Takto ich zarobím v base," reagoval na súde Vareha. Ako dodal, spočiatku chcel peňažný trest aj zaplatiť, ale má zablokované všetky firemné účty a na nich údajne 4,6 milióna eur.

Odsúdený kráľ Zemplína zmenil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Jozef Habočík)

Zaplatiť teda nechce, radšej si posedí rok naviac. Peniaze, ktoré takto ušetrí, chce investovať do nového podnikania. "Teraz už nemám záujem zaplatiť, 100.000 eur je veľká položka. Keď vyjdem von z basy, budem môcť podnikať," rozhovoril sa pred senátom odsúdený.

Varehovo impérium na východe sa rozpadá. "Všetko je rozkradnuté. Ja tam mám denné vlámačky," povedala Varehova družka Daniela Bodnárová pre Tv Markíza. Z firemných účtov údajne zmizli nejaké peniaze.

Súd Varehovi udelil rok navyše. Rozhodnutie nie je právoplané, kráľ Zemplína proti nemu podal sťažnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu