Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalšia nehoda pod Strečnom: Zrazili sa tri autá a kamión, štyria zranení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

STREČNO - Ďalšia dopravná nehoda sa stala dnes okolo 11-tej hodiny. Na ceste I/18 v katastri Strečna v okrese Žilina sa zrazili tri autá a kamión. Zranili sa štyria ľudia. Informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Ako uviedol hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík, v piatok predpoludním okolo jedenástej hodiny došlo na ceste prvej triedy I/18 v katastri obce Strečno v okres Žilina k dopravnej nehode. 49-ročný vodič, ktorý je občanom Ukrajiny, viedol Škodu Octavia v smere od Martina na Žilinu. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim Mercedesom Vito, ktoré viedol 48-ročný vodič z okresu Martin. Následne Škoda Octavia narazila do troch áut - BMW-čka, Volva s návesom a Volkswagenu Tiguan.

Vodič Škody Octavia a jeho dvaja spolujazdci muž a žena utrpeli pri nehode ťažké zranenia. Vodiči z Mercedesu a BMW boli jednorazovo ošetrení. "U vodičov vozidiel Mercedes, BMW, Volvo a Volkswagen alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. U vodiča vozidla Škoda Octavia bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou," doplnil Moravčík. 

V súvislosti s dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. Ďalšie okolnosti nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

„Po príchode na miesto poskytli hasiči zraneným osobám predlekársku prvú pomoc, zasahovala tiež vrtuľníková záchranná zdravotná služba," uviedla Farkasová. Celkovo sa pri nehode zranili štyria ľudia.   

"Vrtuľníkom sme transportovali ženu v bezvedomí na umelej pľúcnej ventilácii do martinskej nemocnice. Druhým ťažko zraneným bol 48-ročný muž, ktorého sme tiež na umelej pľúcnej ventilácii previezli pozemnou sanitkou do nemocnice v Martine. Ďalší dvaja utrpeli lahšie poranenie hlavy, boli transportovaní do nemoncíc," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Na mieste havárie hasiči zachytili unikajúce prevádzkové kvapaliny a na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia. Cesta je už sprejazdnená v oboch smeroch. Neprejazdná bola približne dve hodiny. Na ceste sú podľa informácií od hasičov ešte stále kolóny, ktoré pomaly ustupujú.  
     

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu