Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž napomenul mladíkov, aby sa správali slušne: Zhodili ho na zem, udierali a kopali

(Zdroj: thinksktock.com)

PREŠOV – V trolejbuse mestskej hromadnej dopravy v Prešove upozornil počas jazdy 40-ročný muž troch chlapcov na to, aby sa správali slušne, nehulákali a nevyjadrovali sa vulgárne. Mladíci ho za to napadli, zhodili na zem, udierali a kopali do tváre a celého tela.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, trolejbus medzitým došiel na zastávku na Ul. Levočskej, kde útočníci vystúpili von, pričom strhli so sebou aj napadnutého muža a v útokoch pokračovali.  

„Ľudia v trolejbuse, ako aj na zastávke vyzývali útočníkov, aby prestali, ale políciu zavolali až neskôr. Privolaní policajti útočníkov okamžite zadržali - mladíci sa k činu priznali. Po vykonaní potrebných procesných úkonov boli traja muži na základe opatrenia službukonajúceho prokurátora prepustení na slobodu. Napadnutý muž bol prevezený do nemocnice na ošetrenie, kde lekári zistili, že utrpel viaceré zranenia. Predpokladaný čas liečenia je predbežne stanovený na sedem dní,“ uviedla hovorkyňa.

Ďalej povedala, že poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Prešov – Sever začal trestné stíhanie pre prečin výtržníctva. 

Za útok na otca i syna hrozí 56-ročnému mužovi trojročné väzenie

Považskobystrickí policajti obvinili v pondelok (12. 1.) 56-ročného muža z okresu Považská Bystrica z prečinu výtržníctva a ublíženia na zdraví. Zbil 66-ročného muža a následne aj jeho syna.

Ako dnes informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, obvinený ešte vlani 20. septembra v obci Dolná Mariková v Považskobystrickom okrese fyzicky napadol 66-ročného muža, ktorý sedel v aute. 

„Cez otvorené okno ho začal udieral päsťami, následne ho vytiahol von z auta, kde ho opakovane kopal do hrudníka, v čom sa mu snažil zabrániť syn poškodeného. Obvinený sa potom zameral na 36-ročného syna poškodeného, ktorého opakovane udieral do tváre a kopal do neho,“ priblížil Kudlička.

Ako dodal, poškodení utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali asi mesačné liečenie. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do troch rokov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu