Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hazardéri na cestách: Po D2 rýchlo a zbesilo!

Mercedes na D2 Zobraziť galériu (3)
Mercedes na D2 (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA – Šťastie praje odvážnym. V prípade cestných hazardérov to ale vôbec neplatí. Počas uplynulého týždňa riešili bratislavskí policajti mnoho prípadov, keď vodiči mali ťažkú nohu na plyne. Po D2 sa v rýchlosti prevážali na luxusných autách.

„Policajti Diaľničného oddelenia Policajného zboru Malacky sa čoraz častejšie stretávajú s hazardérmi, ktorí rýchlou jazdou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky,“ hovorí Karina Považanová, hovorkyňa bratislavských policajtov.

Počas uplynulého týždňa namerali policajti na diaľnici D2 v rámci bežného výkonu služby niekoľko vodičov, ktorí sa po D2 rútili obrovskou rýchlosťou v smere do Českej republiky.

Hazardéri na cestách: Po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

V poobedňajších hodinách ešte minulú nedeľu chytili vodiča na Mercedese, ktorý prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť o 37 km/h. O dva dni neskôr namerali policajti vodiča na BMW, ktorý sa po D2 rútil rýchlosť až 185 km/h. Deň na to chytili na tej istej ceste vodiča na Audi. Doslova letel rýchlosť 197 km/h.

Hazardéri na cestách: Po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

„Vo všetkých prípadoch vodiči za svoju lásku k rýchlej jazde zaplatili pokutou vo výške od 200 eur do 650 eur,“ povedala Považanová a doplnila: „Ak teda milovníci rýchlej jazdy nechcú prísť, v lepšom prípade o peniaze a v horšom o vodičský preukaz, mali by jazdiť bezpečne, zodpovedne a disciplinovane.“

Hazardéri na cestách: Po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Policajti vystríhajú a varujú. Precenenie svojich schopností v spojitosti s rýchlou jazdou máva, bohužiaľ, často tragické následky. Je veľmi dôležité, aby vodiči dodržiavali predpísané rýchlosti, jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam, ako aj svojim schopnostiam. „Nie hrozba sankcie a tragédia by nás mali nútiť k dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky, ale v prvom rade vlastná bezpečnosť,“ uzavrela Považanová.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu