Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tajná minulosť slovenského bezdomovca, ktorý v Prahe dokaličil pár: Bývalý milionár z Lučenca!

Július G. (55) Zobraziť galériu (3)
Július G. (55) (Zdroj: foto: tv joj)

LUČENEC/PRAHA – Predčasom otriasol hlavným mestom Česka desivý prípad. Útočiaci muž porezal žiletkou dvoch ľudí. Polícia ho už zadržala, podľa medializovaných informácií má ísť o 55-ročného Júliusa G. zo Slovenska. U našich západných susedov sa zdržiava niekoľko rokov, no je bez domova. Na prípade je zarážajúce, že muž z Lučenca bol milionár, no zároveň aj obávaný zločinec.

Češka (29) sa so svojím kamarátom z Talianska (62) prechádzala po Národnej triede v Prahe, keď na nich znenazdajky zaútočil Július. Najskôr sa vrhol na muža, ktorého porezal a potom na jeho partnerku. Ako napadnutí opísali, porezal ich na tvári. „Začal rezať do môjho kamaráta, porezal ho veľmi hlboko na tvári v podstate mu rozrezal tvár napoly. Otočil sa a vzal mňa," opisuje desivé chvíle mladá žena.

Tajná minulosť slovenského bezdomovca,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Nebezpečný človek, vyhráža sa podrezaním dieťaťa  

Po tom, čo sa pražským policajtom podarilo muža zadržať, uviedli, že je to veľmi impulzívny a agresívny človek. "S takto nebezpečným človekom sme sa už dávno nestretli. Od zadržania sa vyhráža, že keď sa dostane na slobodu, podreže prvú ženu či dieťa, ktoré stretne," hovorí vyšetrujúci kriminalista pre Tv Joj. 

Podľa doterajších zistení by mal byť agresor recidivista zo stredného Slovenska, ktorý nie je okoliu neznámy.

Susedia sa báli, otváral s pištoľu v ruke

Ako informuje televízia, fantóm z Prahy žil niekoľko rokov so svojou ženou a tromi dcérami v lučeneckej bytovke. Podľa susedov mal so zákonom často problémy. V minulosti bol už sedemkrát súdne trestaný, najmä kvôli násilnej trestnej činnosti. "Je to kriminálnik. Stále boli nejaké problémy. Keď nás vytopili a zazvonili sme im, otvoril nám s pištoľou v ruke," hovorí sused a dodáva: "Bál sa ruskej mafie, vraj ho všade hľadali. Predal im kamióny a tovar. Nikdy to ale nedodal, preto ho hľadali. Keď sem nabehlo komando, nevedeli sme, čo sa deje."  

V nepríjemných spomienkach však susedia pokračujú. "Robili hluk, bola to katastrofa. Mysleli si o sebe veľmi veľa. V igelitke vtedy nosieval aj dva milióny. Išiel do Bratislavy a tam ich aj prehral."   

Tajná minulosť slovenského bezdomovca,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Pestrá minulosť

Július mal po revolúcii obchodovať s uránom a chemickými látkami. Peniaze mu nechýbali, bol boháč. Okolie ho však vnímalo ako problémového človeka, ktorý sa rád ukazuje a prezentuje sa dostatkom peňazí. Dokonca mal byť v deväťdesiatych rokoch najväčším zločincom v celom Banskobystrickom kraji.

Na jeho pochybné obchodovanie si posvietili aj policajti a následne súdy. Naposledy bol odsúdený v roku 2000 kvôli podvodom, ktoré zrealizoval s komplicmi ešte v roku 1991 a 1992. Išlo o pätnásť miliónov slovenských korún. Obžalovaný bol aj preto, že sa jednej rodine vyhrážal likvidáciou. Pred rokmi ho v Lučenci polícia zadržala. V cele od hnevu vytrhol stoličku a rozbil ňou záchodovú misu. Odsúdili ho na šesť a pol roka.

Po tom, čo si trest odsedel, odišiel do Prahy, kde žil ako bezdomovec. Ak ho teraz obvinia z ublíženia na zdraví a vinu mu dokážu, hrozí mu až desať rokov za mrežami. Jeho doterajšia  kriminálna minulosť mu môže ešte priťažiť.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu