Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prepustený zamestnanec v hneve podrezal kolegyňu a zaútočil na ďalšiu

Alton Nolen Zobraziť galériu (2)
Alton Nolen (Zdroj: SITA)

OKLAHOMA - Muž, ktorého v USA prepustili zo zamestnania v potravinárskom závode, nožom podrezal kolegyňu a zaútočil aj na ďalšiu zamestnankyňu firmy. Incident sa odohral vo štvrtok v meste Moore v americkom štáte Oklahoma.

Páchateľom je 30-ročný Alton Nolen. Podľa polície bol motívom jeho činu hnev kvôli prepusteniu z firmy Vaughn Foods Company. Prevádzkový riaditeľ spoločnosti Mark Vaughn, ktorý na čiastočný úväzok vykonáva aj funkciu zástupcu šerifa, Nolena v ďalšom vyčíňaní zastavil výstrelom, pričom ho zranil.

Prepustený zamestnanec v hneve
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Prípad vyšetruje americká FBI. Prebrala ho po tom, ako viacerí zamestnanci vypovedali, že Nolen sa viacerých z nich pokúšal presvedčiť, aby konvertovali k islamu - podobne ako urobil nedávno aj on.  

Útok z Oklahomy podľa agentúry DPA kopíroval scenár vraždy dvoch amerických novinárov a francúzskeho turistu, ktorých pripravili o život islamisti z extrémistickej organizácie Islamský štát. Polícia sa však domnieva, že Nolenovým motívom bol hnev kvôli prepusteniu, a vylučuje, že by šlo o teroristický čin.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu