Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Posun v prípade vraždy britského milionára: Pre sexicu Máriu navrhli väzbu!

Mária v sprievode slovenských policajtov Zobraziť galériu (4)
Mária v sprievode slovenských policajtov (Zdroj: TV MARKÍZA)

TRENČÍN - Slovenka Mária Kukučová (24), ktorú španielska polícia podozrieva z toho, že brutálne zavraždila britského milionára Andrewa Busha (†48) v jeho vile na pobreží, sa v utorok popoludní sama prihlásila na polícii. Momentálne je v cele predbežného zadržania a do niekoľkých hodín sa rozhodne o jej osude. Prokurátorka dnes podala návrh na jej vzatie do väzby.

Súd bude v najbližších dňoch rozhodovať o vzatí Márie do väzby. "Prokurátorka Krajskej prokuratúry Trenčín dnešného dňa podala návrh na vzatie Márie K. do predbežnej väzby. O návrhu bude rozhodovať Krajský súd Trenčín," povedal dnes pre Topky hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Trenčianskemu súdu bol návrh dnes popoludní doručený a má teraz 48 hodín na to, aby o ňom rozhodol.

Mária Kukučová bola od víkendu, kedy našli vo vile na španielskom pobreží Costa del Sol mŕtve telo jej bývalého priateľa a obchodníka so zlatom Andrewa Busha, na úteku. Pátrala po nej španielska polícia a bol na ňu vydaný aj Európsky zatykač za zločin vraždy, informoval o tom španielsky server Europa Press. V utorok popoludní sa objavili prvé informácie, že Slovenku muži zákona dolapili. V skutočnosti sa však na polícii prihlásila sama v sprievode rodičov a brata.

Máriu sprevádzajú na policajné oddelenie v Trenčíne.
Zobraziť galériu (4)
Máriu sprevádzajú na policajné oddelenie v Trenčíne.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Do Nového Mesta nad Váhom priletela zo Španielska aj s novým priateľom Petrom, ktorý jej na úteku robil spoločnosť. Odtiaľ ju potom muži zákona previezli na policajné oddelenie v Trenčíne, kde podala vysvetlenie. Momentálne je v cele predbežného zadržania. "Dňa 8.4.2014 bola zadržaná Mária K. V súčastnej dobe Krajská prokuratúra v Trenčíne vykonáva predbežné vyšetrovanie v zmysle zákona o Európskom zatykacom rozkaze za tým účelom ,či sú splnené podmienky na vykonanie Európskeho zatkacieho rozkazu( EZR)," uviedol Sipavý

Kde ju bud súdiť?

Tam ju však môžu zadržiavať len 48 hodín. Dovtedy musí súd rozhodnúť o tom, či ju prepustia na slobodu, alebo poputuje do väzby. Podľa našich informácií však doposiaľ návrh na jej vzatie do väzby podaný nebol. Po tomto rozhodnutí pripadajú do úvahy dve alternatívy. Španielske úrady môžu požiadať Slovensko o vydanie Márie, o čom bude rozhodovať slovenský súd. Ak oň nepožiadajú, bude zadržiavaná a súdená na Slovensku.

Mária s Andrewom Bushom v čase, keď ešte tvorili šťastný pár.
Zobraziť galériu (4)
Mária s Andrewom Bushom v čase, keď ešte tvorili šťastný pár.  (Zdroj: YouTube)

Medzičasom sa objavili informácie o tom, že ešte v utorok večer sa rozhodlo o vydaní Márie do Španielska a už v stredu by mala do krajiny odletieť. Tieto informácie sú však podľa hovorcu trenčianskych súdov Romana Tarabusa nepravdivé. Ako nám povedal, žiadosť na vydanie Slovenky na súd podaný zatiaľ nebol.

Rodina zavraždeného milionára, ktorá sa po tragédii zišla v Španielsku, si po zadržaní Kukučovej vydýchla. "Naša celá rodina je nadšená správou, že ju chytili. Dievčatá, moja dcéra a jeho švagriná, môžu teraz pokojne spať a sústrediť sa na dôležitejšie veci, akou je aj trúchlenie," vyhlásila v utorok Bushova exmanželka Samantha Masonová.

Ruská milenka počula 3 výstrely

K vražde britského milionára došlo cez víkend v jeho vile na španielskom pobreží v Costa del Sol, kde plánoval spolu s novou ruskou priateľkou Mariou Korotaevou osláviť 5-mesačné výročie. Keď však mladučká milenka vošla do spálne, údajne tam uvidela Bushovu expriateľku Máriu Kukučovú, ako v pyžame leží v jeho posteli. Mladá Ruska sa potom zvrtla na opätku, vyšla z vily a sadla do auta.

Bush s novou ruskou milenkou.
Zobraziť galériu (4)
Bush s novou ruskou milenkou.  (Zdroj: G)

Bush prišiel za ňou a upokojoval ju, že všetko zariadi. "Povedal, že je to šialená mrcha a že ju dostane z domu," povedala Korotaeva pre denník Daily Mail. Milionár sa vrátil späť do vily a v tom Ruska začula tri výstrely. Chcela sa dostať do spálne, no nemohla prejsť cez bezpečnostný systém. Kukučová medzitým mala vybehnúť z vily, Korotaevu vyhnať z Bushovho Hummera a ujsť na ňom preč. Vystrašená Ruska po tom zavolala pomoc, no kým dorazila na miesto, Bush vykrvácal. Španielska polícia okamžite spustila pátranie po Slovenke Kukučovej a označila ju za hlavnú podozrivú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu