Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hrozná smrť Andreasa (†13) v Gemeri: Našli ho v garáži, šokujúci výsledok pitvy!

O Andreasov život bojovali záchranári hodinu Zobraziť galériu (3)
O Andreasov život bojovali záchranári hodinu (Zdroj: FB)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Rimavskou Sobotou v piatok otriasla obrovská tragédia. Za záhadných okolností tu vyhasol život len 13-ročného chlapca, ktorého nehybné telo našli v jednej z garáží. Andreas bol nádejným judistom, miloval jazdu na motorke a kamaráti i príbuzní si nevedia vysvetliť, čo sa mohlo stať. Polícia v tom už však má jasno.

Andreas miloval motorky a všetok svoj voľný čas trávil na pretekárskych tratiach či v garáži so strojmi. Tam bol aj v osudný piatok a krátko popoludní vraj nič nenasvedčovalo tomu, že sa schyľuje k tragédii. "Do garáže sme prišli asi o pol jednej. Andreas vravel, že sa veľmi teší na večer. Chystal sa na školský ples svojej priateľky Vivien," povedal pre denník Plus jeden deň chlapcov kamarát Miro.

Andreas miloval motorky.
Zobraziť galériu (3)
Andreas miloval motorky.  (Zdroj: FB)

O jeho život bojovali hodinu

Na zábavu s priateľkou už však nedorazil. Keď od 15-tej hodiny prestal dvíhať telefón, rodičov ovládol strach a zlé tušenie. Vybrali sa ho hľadať, až ho nakoniec vlastná mama našla nehybne ležať v aute v garáži na Školskej ulici. Kým na miesto dorazili záchranári, pokúšala sa ho oživiť sama.

Náročný boj o život jej syna potom mohla už len sledovať z diaľky. “Okamžite začali s resuscitáciou a o jeho život bojovali viac ako hodinu, žiaľ, bez úspechu,” povedala pre portál Rimava.sk hovorkyňa Falcku Alena Lacyková-Krčová. Na mieste, kde Andreas naposledy vydýchol, sa okrem rodiny zišli aj chlapcovi kamaráti a miestni obyvatelia. Nik z nich si dodnes nedokáže vysvetliť jeho náhlu smrť.

 

Osudná zámena fliaš

Podľa obhliadajúceho lekára mal Andreas na hlave, ramene a predlaktí stopy po popálení, alebo poleptaní. Z garáže, kde ho našli, ako aj z jeho tela bolo vraj cítiť benzín.„Jeho smrť je pre nás obrovská záhada. Určite však vylučujeme, že by si chcel na život siahnuť on sám. Je to určite zhoda nešťastných náhod. Sme zdrvení a nešťastní,“ povedal denníku užialený chlapcov strýko. Polícia cudzie zavinenie vylúčila a dnes na základe výsledkov pitvy potvrdila, že chlapec umrel po tom, čo sa omylom napil benzínu. Potvrdila nám to banskobystrická hovorkyňa Petra Vašková. V garáži mal totiž fľaše s vodou i benzínom a jednu z nich si zrejme zamenil.

Andreas bol jedináčik a jeho smrť rodičov zrazila na kolená. Matka, ktorá ho našla v garáži, sa psychicky zrútila a otec tragédiu tiež znáša veľmi ťažko. Okrem motoriek sa ich jediný syn venoval aj džudu a v tíme TJ Mladosť Rimavská Sobota patril medzi veľké nádeje. Večer mu prišli pred garáž zapáliť sviečky desiatky kamarátov, príbuzných i priateľka Vivien.

Andreasova priateľka Vivien je tragédiou zdrvená.
Zobraziť galériu (3)
Andreasova priateľka Vivien je tragédiou zdrvená.  (Zdroj: FB)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu