Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia rozbila česko-slovenskú vetvu výrobcov a dílerov drog

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia rozložila česko-slovenskú vetvu výrobcov, kuriérov a dílerov drog a zhabala im 1,5 kilogramu metamfetamínu. Informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Počas medzinárodnej protidrogovej akcie skončil v rukách polície slovenský občan, 41-ročný Rudolf B. a český občan, 28-ročný Roman H.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry na prípade spolupracovali s českými kolegami. Na slovenskom území bola akcia v Seredi a v obci Šelpice. Podľa zistení polície Seredčan Rudolf B. ako objednávateľ zabezpečil dovoz väčšieho množstva drogy.

Tú sprostredkoval cez českého drogového kuriéra Romana H. z Ústí nad Labem. Kuriér mal drogu ukrytú v malom úžitkovom vozidle. Hodnotu metamfetamínu znalec odhadol na 150 000 až 256 000 eur. Toľko podľa predbežného znaleckého skúmania predstavuje 21 356 obvykle jednorazových dávok. Oboch podozrivých príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali priamo pri odovzdaní objednaného tovaru. Na mieste zaistili aj menšie množstvo marihuany a výbavu na dávkovanie drog. 

Obaja muži sú obvinení z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, za čo im v prípade dokázania viny hrozí trest 15 až 20 rokov väzenia. V súčasnosti sa nachádzajú vo väzbe. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu