Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

FOTO miesta brutálnej vraždy: Anku (†58) strelil zdrogovaný syn Slavo (33) do tváre!

V tejto izbe Annu zavraždil Zobraziť galériu (4)
V tejto izbe Annu zavraždil (Zdroj: FB, Polícia)

VEĽKÝ KRTÍŠ - Dedina je v šoku! Piatkový prípad vraždy v obci Dačov Lom (okres Veľký Krtíš) má desivé pokračovanie. Polícia z násilnej smrti Anny H. (†58) obvinila jej vlastného syna Slavomíra H. (33), ktorý ju mal najprv streliť do tváre a potom bezcitne nechať vykrvácať na podlahe rodinného domu. Muži zákona prezradili detaily z osudného večera a na povrch tiež vyplávali podrobnosti zo Slavovej pestrej kriminálnej minulosti.

Anka bývala v rodinnom dome spolu s manželom a dvoma synmi Slavomírom a Miroslavom. V piatok sa jej jeden z nich za to, že mu darovala život, "zavďačil" tým najkrutejším spôsobom. Slavo proti nej z nepochopiteľných dôvodov namieril zbraň a vystrelil. "Obvinený v piatok (6.12.) v  čase  od  9.30 do  17.00  hodiny,  v rodinnom dome  v  mieste  bydliska,  strelnou  zbraňou  -  guľobrokovou kozlicou, úmyselne usmrtil svoju 58-ročnú matku. Zo zbrane jej dvakrát  strelil  do  tvárovej  časti," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

FOTO miesta brutálnej vraždy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Doráňanú matku nechal bez pomoci v kaluži krvi a na jej aute z domu ušiel. Policajtom sa ho podarilo nájsť až v takmer 10 kilometrov vzdialenej dedinke Senohrad. Mal pri sebe aj vražednú zbraň s nábojmi, ktorá patrí jeho otcovi. "Policajti u neho našli aj zbraň s nábojmi, ktoré sa nachádzali v osobnom motorovom vozidle, na ktorom odišiel z miesta činu," dodala Faltániová. Slava na mieste zatkli a ešte v ten večer vypočuli. Dnes už má na krku obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania.

Vražda vlastnej mamy je podľa všetkého len vyvrcholením Slavomírovho kriminálneho života. "Obvinený bol v minulosti už 5 krát súdne trestaný za 13 trestných činov, prevažne za majetkovú trestnú činnosť, ale aj za lúpež, výtržníctvo a drogy," uviedla hovorkyňa s tým, že z posledného pobytu v base sa vrátil v apríli tohto roku. Na aute matky navyše jazdil napriek tomu, že má na 10 rokov zadržaný vodičský preukaz, ktorý mu mali vrátiť až v roku 2015.

FOTO miesta brutálnej vraždy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Okrem pestrého zoznamu kriminálnych prešľapov sa Slavo údajne zaplietol aj s drogami. Tie mal užívať niekoľko rokov a polícia pracuje s verziou, že pod ich vplyvom bol aj v osudný večer, keď namieril zbraň proti matke. Za všetky zločiny mu teraz hrozí 25 ročný trest, alebo až doživotie.

FOTO miesta brutálnej vraždy:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Anka bola v obci veľmi obľúbená najmä vďaka jej úsmevu, ktorý jej nikdy nemizol z tváre. Pred smrťou pracovala v bytovom podniku v Krupine a v novembri dokonca kandidovala za poslankyňu do VÚC Banská Bystrica za Agrárnu stranu vidieka, avšak neuspela.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu