Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vražda obľúbenej Anky (†58) šokovala dedinu: Prestrelil jej hlavu vlastný syn?

K vražde došlo za múrmi tohto domu
K vražde došlo za múrmi tohto domu (Zdroj: TV JOJ)

VEĽKÝ KRTÍŠ – Smúti celý Dačov Lom. Malou dedinkou neďaleko Veľkého Krtíša v piatok večer otriasla vražda Anny (†58), ktorá bola medzi miestnymi veľmi obľúbená a jej otrasná smrť šokovala každého. V kaluži krvi a s prestrelenou hlavou ju za dverami rodinného domu našiel manžel Ján, ktorého už polícia vypočula. Do okruhu podozrivých údajne patrí aj jej syn Slavomír.

Anna bývala spolu s manželom Jánom a dvoma synmi v jednom z rodinných domov v obci Dačov Lom a práve za jeho múrmi mala násilným spôsobom prísť o život. So strelenou ranou v hlave ju tam v piatok večer našiel ležať manžel, ktorý ihneď zalarmoval záchranárov aj políciu. Matke dvoch detí už však nebolo pomoci.

Ako dlho v dome ležala mŕtva je otázne. V čase vraždy sa väčšina dedinčanov zabávala na mikulášskej oslave na obecnom úrade a nič podozrivé si nevšimli ani najbližší susedia. Podľa nich bola Anna veľmi milá, slušná a v dedine obľúbená. „Ona bola veľmi dobrá, Anka,“ zadúša sa plačom jedna z obyvateliek. Polícia bližšie informácie k prípadu neposkytuje, prezradila len to, že už má okruh podozrivých, medzi ktorými má byť aj blízky príbuzný.

„Máme vytypované podozrivé osoby, s ktorými vykonávame procesné úkony,“ uviedla pre Tv JOJ banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Podľa medializovaných informácií policajti ešte v piatok večer vypočuli Ankinho manžela, ktorý jej telo v dome našiel. Šokujúce je, že z jej vraždy má polícia podozrievať aj syna Slavomíra. Ten mal v minulosti údajne problémy so zákonom a keďže je poľovník, v dome mal k dispozícii aj zbrane.

Polícia prípad prešetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy a podľa najnovších informácií už má v rukách hlavného podozrivého. "Polícia zadržala podozrivú osobu, s ktorou vykonáva procesné úkony. Prípad je v štádiu vyšetrovania," dodala hovorkyňa. Či skutočne ide o syna Anny, nespresnila.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu