Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Babička (87) obeťou brutálneho násilia: Mladík (21) ju okradol a zviazal páskou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NOVÁ BAŇA - V priebehu dvoch dní zaevidovali policajti v Banskobystrickom kraji tri lúpežné prepadnutia, páchateľov vypátrali a obvinili. V dvoch prípadoch asistoval pri prepadoch aj alkohol a tiež v dvoch prípadoch sa obeťami stali staršie osoby, za čo páchateľom hrozia aj vyššie tresty.

Dve ženy (36 a 46 r.) a dvaja muži (27 a 32 r.) na zvolenskej autobusovej stanici prepadli 38-ročného muža. Dobili ho a z krku mu strhli zlatú retiazku a z ruky mu vytrhli čiernu tašku, v ktorej mal plynovú pištoľ a peňaženku s 50 eurami. Páchateľov v krátkom čase policajti zadržali a našli u nich aj ukradnuté veci. V prípade dokázania viny im hrozí trest na tri až osem rokov. Ďalšia lúpež sa stala v Jelšave. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, štyridsaťročný miestny muž najskôr v pohostinstve ukradol zo stola mobil 73-ročnej žene a krátko na to ju vonku aj prepadol.

Z tašky jej zobral peňaženku, no keďže v nej mala iba drobné mince, hodil ju na zem a ušiel. V Novej Bani zase úradoval 21-ročný miestny mladík. V rodinnom dome prepadol 87-ročnú babičku. V kukle maskovaný lupič ju prebudil a vypýtal si peniaze a zobral jej 110 eur. Starenku potom zviazal lepiacou páskou, prehľadal obývačku a pribalil si aj náramkové hodinky, zlaté šperky a ďalšie peniaze. Dôchodkyňu ešte páskou priviazal v kresle a ušiel. Krádežou jej spôsobil škodu za viac ako 2 000 eur. Prepadnutá žena skončila so zraneniami na tvári, rukách a nohách. Lupiča v noci na dnes zadržali. V týchto dvoch prípadoch hrozí páchateľom trest na sedem až dvanásť rokov.

Od začiatku roka do 14. novembra zaevidovali v Banskobystrickom kraji 87 zločinov lúpeže, z ktorých 77 percent objasnili. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu