Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Úchylný recidivista terorizoval dievčatá v Trenčíne: Obchytkávanie vo výťahu!

Podozrivý muž všetko popiera
Podozrivý muž všetko popiera (Zdroj: TV MARKÍZA)

TRENČÍN - Nepoučiteľný násilník (39) už dlhšiu dobu naháňal strach dievčatám a ich rodičom v Trenčíne. Naposledy úradoval vo výťahu jedného z panelákov, kde obťažoval len 14-ročné dievča. Nateraz si však obyvatelia môžu vydýchnuť, po poslednom vyčíňaní skončil v rukách polície a za opakované prehrešky mu hrozí vysoký trest.

Násilný muž si dievča vyhliadol, keď nastupovalo do výťahu v paneláku na trenčianskom sídlisku. Pristúpil k nej, natlačil ju do kabínky a zašepkal, aby sa nebála. Tínedžerku obchytkával po nohách, no tá nespanikárila a duchaprítomne začala z plných pľúc kričať o pomoc. Úchyl sa jej kriku zľakol a z výťahu ušiel.

Dievča všetko oznámilo na polícii a násilníka opísala. Mužom zákona sa ho tak ešte v ten istý deň podarilo dolapiť a kvôli bezpečnosti putoval rovno do väzby. "Podľa sudcu existuje dôvodná obava, že v prípade ponechania na slobode, by obvinený mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti, keďže ide o nebezpečného recidivistu, ktorý sa opakovane dopúšťa trestnej činnosti sexuálneho charakteru," povedal pre Tv Markíza hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus. 

Nie je to pritom prvýkrát, čo v meste svojím vyčíňaním vyvolal strach. Už vo februári minulého roka bol podmienečne odsúdený za marenie výkonu úradného rozhodnutia. Nenastúpil totiž na súdom nariadené sexuologické liečenie, kam mal ísť hneď po prepustení z väzenia a za podobné sexuálne prehrešky bol súdený v minulosti už viackrát.

Trenčiansky recidivista všetko poprel, no vzhľadom na svoju minulosť sudcu len tak ľahko neobmäkčí. V prípade, že mu bude sexuálne obťažovanie dokázané, hrozí mu až 15 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu