Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Náhla zmena v procese s Rezešovou: Obmäkčila sudkyňu, v hre je domáce väzenie!

Rezešová možno predsa skončí v domácom väzení Zobraziť galériu (4)
Rezešová možno predsa skončí v domácom väzení (Zdroj: marinapart.slc.hu)

BUDAPEŠŤ - Jedno prekvapenie za druhým. V tomto duchu dnes prebiehalo už siedme pojednávanie megaprocesu s Košičankou Evou Varholíkovou Rezešovou, ktorú vinia zo smrti štyroch ľudí pri tragickej autonehode. Pojednávacou miestnosťou v budove budapeštianskeho súdu sa dnes ozval nový posudok, ktorý by mohol obžalovanej nahrať do karát, ale aj úvahy o tom, že by si Rezešová mohla odpykať trest v domácom väzení.

Na v poradí siedme pojednávanie Rezešová zvolila opäť športový outfit. Oblečené mala bledé rifle, bielu bundu a na nohách obuté čierne tenisky. Podporiť ju, ako už býva zvykom, prišli matka Eva Rezešová a švagriná Eva Džodlová, ktoré si sadli hneď do druhej rady, aby jej boli čo najbližšie. Proces dnes pokračoval záverečnou rečou obhajcu a prokurátora.

Na dnešné pojednávanie sa Rezešová obliekla športovo.
Zobraziť galériu (4)
Na dnešné pojednávanie sa Rezešová obliekla športovo.  (Zdroj: velvet)

Obžalovaná Rezešová sa aj dnes rozhodla zaryto mlčať a odmietla vypovedať. Jej právnik Péter Novák však naopak slovami nešetril a pustil sa do spochybňovania výpovedí viacerých svedkov, vrátane Erika Fischera, Rezešovej bývalého partnera. Advokát žiadal jeho výpoveď vylúčiť zo spisu, sudkyňa to však zamietla.

Nehodu mohol spôsobiť aj fiat, tvrdí znalec

Na pojednávaní prečítala posudok nezávislého znalca, ktorý pripustil, že nehodu mohol spôsobiť fiat, a to náhlou zmenou jazdného pruhu. Rezešová by vraj ani v prípade, keby dodržala maximálnu povolenú rýchlosť 130 km/h, nedokázala zrážke zabrániť, pretože už bola príliš blízko. Do úvahy podľa neho treba brať aj protiidúce autá, ktoré ju mohli oslepiť.

Sudkyňa znalca požiadala, aby vypracoval nový posudok, pretože zmenu trajektórie jazdy fiatu považuje za veľmi dôležitý moment a na 28. októbra určila termín výpovede ďalšieho znalca. Proces s košickou prominentkou sa tak nečakane predĺži. Piatkové pojednávanie, na ktorom mal padnúť konečný verdikt bol zrušený a ďalšie sudkyňa vytýčila na 13. a 19. októbra. Posledný súd, kedy by si mala Rezešová už skutočne vypočuť finálny rozsudok, sa bude konať až 22. novembra.

Domáce väzenie v luxuse

Na dnešnom pojednávaní sudkyňa okrem predĺženia procesu prekvapila aj úvahou o domácom väzení pre Rezešovú. Doposiaľ totiž o takomto spôsobe trestu obžalovanej nechcela ani počuť a všetky návrhy jej právnika zmietla zo stola. Dnes však po tom, čo jej obhajca Novák predložil dokument pojednávajúci o domácom väzení, položila Rezešovej otázku, ktorú nik z prítomných nečakal.

Košičanky sa spýtala, či by bola ochotná dať do bytu slúžiaceho ako domáce väzenie, namontovať monitorovacie zariadenie. Nepriamo tak potvrdila, že aj takáto možnosť prichádza do úvahy. Rezešová s monitorovaním súhlasila a sudkyňu sa snažila obmäkčiť aj súhlasom so všetkými podmienkami, ktoré jej súd stanoví. V byte, v ktorom by si mohla odpykávať trest, už vraj dokonca bola aj polícia, ktorá ho prekontrolovala a uznala, že je vyhovujúci.   

Rodina našla vlani Rezešovej apartmán v Budapešti s výhľadom na Dunaj.
Zobraziť galériu (4)
Rodina našla vlani Rezešovej apartmán v Budapešti s výhľadom na Dunaj.  (Zdroj: marinapart.slc.hu)

Presná adresa bytu na domáce väzenie pre obžalovanú na pojednávaní nepadla. Nie je však vylúčené, že pôjde o luxusný apartmán, ktorý si rodina milionárskej dedičky vyhliadla ešte pred rokom. Ten sídli v komplexe Marina pri Dunaji v Budapešti, v ktorom sa mesačný nájom za trojizbový byt pohybuje vo výške približne 240 tisíc forintov (asi 860 eur).

Takto vyzerá interiér bytu, v ktorom by mohla tráviť domáce väzenie.
Zobraziť galériu (4)
Takto vyzerá interiér bytu, v ktorom by mohla tráviť domáce väzenie.  (Zdroj: marinapart.slc.hu)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu