Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Úplatkársky škandál v Topoľčanoch: Lekárka brala za posudky desiatky eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ekathimerini.com)

TOPOĽČANY - Nechcú vám priznať rodičovský príspevok? Priplaťte si. Podobným štýlom ešte do júna tohto roka prebiehalo vydávanie posudkov na priznanie rodičovského príspevku v Topoľčanoch, kde lekárka Ľudmila M. posudzovala situáciu rodičov podľa výšky úplatku, ktorý jej boli ochotní dať.

Posudkovej lekárke Ústredia práce sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Topoľčanoch klepli po prstoch začiatkom júna tohto roka. Podľa našich informácií ju mali z prijímania úplatkov usvedčiť zábery zo skrytej kamery, ktorú jej do kancelárie umiestnili na základe anonymného oznámenia. Polícia tieto zistenia nechcela komentovať. "K procesným úkonom, dôkazným prostriedkom ani k samotným dôkazom nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedol pre Topky hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Lekárku Ľudmilu M. po prepuknutí škandálu zadržali a obvinili z úplatkárstva.  "Vyšetrovateľ dňa 7. 6. 2013 vzniesol obvinenie za zločin prijímania úplatku podľa § 329/1 Tr. zákona, za 4 skutky (vypracovala posudky na priznanie rodičovského príspevku)," povedala nám hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Dva dni na to súd rozhodol o jej prepustení a je vyšetrovaná na slobode.

Presnú výšku úplatkov, ktoré lekárka prijala, sa nám zistiť nepodarilo. V všetkých prípadoch sa  podľa polície "všimné" šplhalo na niekoľko desiatok eur. Prípad prevzala Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru a vyšetrovanie naďalej pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu