Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Úplatkár vo vedení železničnej spoločnosti Cargo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Zemiar,)

BRATISLAVA - V železničnej spoločnosti Cargo istý čas znova pôsobil ako riaditeľ sekcie východoslovenských prekladísk Ambróz Tokár, ktorý v minulosti z rovnakej stoličky uplácal policajtov. Upozornila na to TV Markíza vo večernom spravodajstve.

Markíze pracovníci spoločnosti poslali dokument, ktorý hovorí o tom, že Tokár bol právoplatne odsúdený za uplácanie. Tokára minulý rok odsúdil Špecializovaný trestný súd za to, že zorganizoval v roku 2007 uplácanie policajných psychológov, aby ovplyvnili výsledok psychologického vyšetrenia muža, ktorého potreboval Tokár dostať na Colný úrad v Čiernej nad Tisou. Tokár za to dostal v marci minulého roka peňažný trest a pár mesiacov na to podal žiadosť o miesto v Cargu.

Trestný rozkaz podľa Markízy zaskočil aj ministra dopravy Jána Počiatka. "Na základe týchto informácií však minister dopravy vydal pokyn na ukončenie pracovného pomeru," uviedla pre Markízu Gabriela Jarošová z ministerstva dopravy. Hovorca Carga Martin Halanda Markíze uviedol, že predstavenstvo železničnej spoločnosti Cargo Slovakia 13. septembra odvolalo Ambróza Tokára z funkcie riaditeľa Sekcie východoslovenských prekladísk. "Tento náš doterajší zamestnanec, keď nastupoval do funkcie v máji 2012, zatajil spoločnosti, že bol právoplatne odsúdený Špecializovaným trestným súdom," povedal Halanda. Cargo dnes podľa Markízy tvrdí, že sa skončili časy, keď manažment dokázal podobné kauzy stráviť a tváriť sa, že sa nič nedeje. Markíza pripomenula, že Ambróz v minulosti ustál tajné stretnutie s údajným bossom východoslovenského podsvetia Branislavom Adamčom a Karolom M.. Vtedy ho z funkcie neodvolali, podľa vtedajšieho vyjadrenia spoločnosti neboli predložené dôkazy, akým spôsobom poškodil firmu. Ambróz neskôr Cargo opustil a vrátil sa v máji 2012. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu