Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragická smrť bábätka pri Prešove: Chlapček zrejme umrzol v chatrči!

Dieťatku už nedokázali pomôcť ani záchranári
Dieťatku už nedokázali pomôcť ani záchranári (Zdroj: TV JOJ)

PREŠOV - Zabila ho chudoba? Obrovská tragédia otriasla osadou vo Svinnej pri Prešove, odkiaľ policajti v utorok ráno odnášali mŕtve telíčko len 2-mesačného bábätka. Malý Onur býval v jednej z drevených chatrčí spolu s rodičmi a piatimi súrodencami, osudným sa mu pravdepodobne stali extrémne nočné mrazy. Informovala o tom Tv JOJ.

Matka chcela v utorok ráno ani nie 2-mesačného chlapčeka nakŕmiť, no z postielky už zdvihla len jeho bezvládne telo. V chatrči sa okamžite zišlo niekoľko osadníkov, ktorí sa snažili chlapčeka zachrániť. "Švagor mu dával umelé dýchanie a volal na 112," povedala jedna z nich. Podľa očitých svedkov malému Onurovi tiekla z uší krv a len nehybne ležal.

Privolaní záchranári sa snažil dieťatko ešte niekoľko minút oživovať, no pokusy boli neúspešné. "Na miesto bola vyslaná posádka RLP Prešov, ktorá žiaľ už len skonštatovala smrť chlapca narodeného vo februári 2013," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. Prečo chlapček tak náhle odišiel na druhý svet, ostáva záhadou. Nie je však vylúčené, že v nevykúrenej chatrči jeho malé telíčko umrzlo. Chudobní osadníci tvrdia, že na drevo peniaze nemajú, čo sa chlapcovi zrejme stalo osudným.

Prípadom sa už zaoberá aj polícia. "Išlo o náhle úmrtie z nezistených príčin. Vyšetrovateľ z Prešova začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," povedal nám prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. Viac svetla do mimoriadne smutného prípadu by mohla vniesť nariadená pitva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu