Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zvrat v prípade znásilnených dievčat: Zneužitá bola iba Zuzana (17), obvinili Martina (26)!

Dievčatá bývajú v týchto internátoch pri novomestskej SOŠ
Dievčatá bývajú v týchto internátoch pri novomestskej SOŠ (Zdroj: nmnv.sk/Daniel Kopunec)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Novým Mestom nad Váhom začiatkom týždňa otriasol otrasný prípad sexuálneho zneužitia dvoch stredoškoláčok Kristíny (15) a Zuzany (17). V jednom z miestnych bytov mali dievčatá najprv opiť, a potom znásilniť až traja mladíci. Polícia sa sprvu k prípadu nevyjadrovala a uvalila naň prísne informačné embargo, teraz však prelomila mlčanie a prezradila informácie o prvom obvinení.

Bujará pondelková zábava v jednom z bytov v Novom Meste nad Váhom sa zvrhla po tom, čo mali traja mladíci opiť a znásilniť kamarátky Kristínu a Zuzanu. Aspoň tak zneli slová jednej z dievčat, ktoré sa s hororovým zážitkom zverilo priateľovi. Polícia o prípade spočiatku vzhľadom na jeho citlivosť odmietla informovať, no dnes prezradila, kto bol v osudný večer útočníkom, a kto obeťou.

Policajti v pondelok zadržali všetkých troch podozrivých mladíkov z Nového Mesta nad Váhom. Obvinenie však padlo na hlavu len jedného z nich, ktorým má byť 26-ročný Martin z mesta. "Vyšetrovateľka PZ z Nového Mesta nad Váhom obvinila zo zločinu „Znásilnenie“ 26-ročného muža z Nového Mesta nad Váhom," informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.  Ostatní dvaja v tom majú byť nevinne a budú ich musieť prepustiť. "Zo skutku boli podozriví i ďalší dvaja muži z Nového Mesta nad Váhom, ale trestnú zodpovednosť sa im nepodarilo zatiaľ  preukázať," dodala Antalová.

Polícia takisto vyvrátila prvotné informácie o tom, že sexuálne zneužité mali byť obe dievčatá. Obeťou násilníka Martina sa stala len jedna z nich a tou má byť staršia Zuzana, ktorú po hororovej noci našli na ulici mestskí policajti len v papučiach. Vyšetrovateľka už spracovala návrh na väzobné stíhanie Martina, o ktorom bude rozhodovať Okresný súd v Novom Meste nad Váhom. Ak mu vinu dokážu, hrozí mu až 15 rokov za mrežami.

Novomestskí kriminalisti v inkriminovanom byte zaistili všetky stopy a dôkazy. "Všetky zaistené stopy boli zaslané na expertízu do KEÚ, odbor toxikológia a biológia," uviedla Antalová s tým, že z morálnych a etických dôvodov sa k podrobnostiam ohavného prípadu polícia vyjadrovať nebude, no naďalej ho prešetruje.

K znásilneniu došlo v pondelok v jednom z bytov v Novom Meste nad Váhom, kam išli Kristína a Zuzana s troma mužmi dobrovoľne. Tí však s nimi mali iné plány. Mali ich najprv opiť, a po tom sexuálne zneužiť. Dievčatá sa prebrali až skoro ráno vedľa seba v jednej posteli a stál nad nimi polonahý chlap. Jednej z nich sa podarilo z bytu vyslobodiť a zavolala priateľovi. Druhú našli na ulici len v papučiach mestskí policajti, ktorých zalarmovala vychovávateľka z internátu, kde sú obe dievčatá ubytované.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu