Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Turistku znásilnili v minibuse v Rio de Janeiro: Pridal sa aj šofér!

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro (Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - Zahraničnú turistku znásilnila skupina mužov v minibuse v brazílskom Rio de Janeiro. Jej priateľa zviazali a zbili, informoval s odvolaním sa na brazílsku políciu spravodajský server BBC News.

Národnosť ani totožnosť znásilnenej ženy a jej priateľa polícia zatiaľ nezverejnila, uviedla len, že zadržala dvoch násilníkov a po treťom pátra. Obete nastúpili do minibusu v oblasti slávnej pláže Copacabana.

Útočníci, medzi ktorými bol aj dvadsaťročný vodič minibusu a o dva roky starší pasažier, nariadili ostatným cestujúcim, aby z vozidla vystúpili, a potom s ním zašli na predmestí Ria. Tam ženu opakovane znásilnili. Jej priateľa zviazali a surovo zbili. Potom útočníci dvojicu prinútili, aby svojimi kreditnými kartami zaplatili za nákupy a vybrali peniaze z bankomatu a následne ich z vozidla vyhodili v susednom meste Itaborai.

Lúpeže sú v autobusoch v Riu a ďalších veľkých brazílskych mestách pomerne bežné, ale brutalita a drzosť najnovšieho útoku šokovala aj miestne médiá. Incident sa navyše odohral v čase, keď sa brazílska polícia snaží zakročiť proti násiliu a vylepšiť povesť mesta a krajiny pred majstrovstvami sveta vo futbale, ktoré sa budú konať budúci rok a pred olympiádou v roku 2016.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu