Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Toto je vrah dôchodkyne Viery (†74): Som psychicky chorý, kajal sa Peter (27)!

Peter vraždu susedy oľutoval Zobraziť galériu (2)
Peter vraždu susedy oľutoval (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Peter D. (27), ktorého obvinili z brutálnej vraždy dôchodkyne Viery (†74) v Trnave, sa dnes kajal pred súdom. Svoj čin oľutoval, no vypovedať nezvládol, údajne je psychicky na dne. Z osudného dňa, keď dôchodkyni uštedril desiatky rán skrutkovačom, si vraj nepamätá. Za jeho otrasné vyčíňanie údajne môžu psychické problémy, ktorými dlhodobo trpí.

Z dnešného pojednávania Okresného súdu v Trnave Peter putoval rovno za mreže. Dôvodom väzby je obava z možného úteku obvineného, ako aj obava z možného pokračovania v trestnej činnosti. Nezamestnaný Trnavčan proti verdiktu neprotestoval a povedal, že súd rozhodol spravodlivo.

Psychicky zlomený mladík využil svoje právo a pred sudcom nevypovedal. Pred vstupom do pojednávacej miestnosti povedal, že svoj čin ľutuje. Vysvetľoval ho svojimi psychickými problémami, údajne sa už päť rokov lieči z rôznych diagnóz. Na samotnú vraždu si údajne nepamätá. Za ohavný čin mu hrozí 20 až 25-ročný trest.

Petra zo súdu odvážajú rovno do väzby
Zobraziť galériu (2)
Petra zo súdu odvážajú rovno do väzby  (Zdroj: SITA)

Mŕtvu Vieru našli v utorok v bytovom dome na Zelnčenskej ulici v Trnave. Krvavá vražda sa odohrala za dverami trojizbového bytu, kde starenka bývala sama. Jej telo objavili susedia, ktorí si náhodou všimli pootvorené dvere. Vierino telo bolo zohavené desiatkami bodných rán, ktoré jej mal Peter spôsobiť skrutkovačom.

Dôchodkyňa bola podľa známych veľmi opatrná a cudzím ľuďom dvere neotvárala. Peter však bol jej susedom a možná práve preto sa mu podarilo do bytu dostať. Jeho motív je zatiaľ nejasný. Mohlo ísť o peniaze, ktorých však Viera nazvyš nemala. „Veci v byte nebohej ženy boli porozhadzované. Motívom tak mohli byť peniaze,“ povedal pre denník Trnavský hlas policajný zdroj.

Ako píše denník, sídlisko Linčianska, kde sa krvavý útok odohral, bolo minulý rok vyhlásené za najnebezpečnejšiu mestskú časť. Potvrdili to aj obyvatelia okolitých bytoviek, ktorým život strpčujú ľudia z neďalekej rómskej ubytovne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu