Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Kauza Versaceho miliónov pokračuje: Mojsejovej hrozí 15 rokov basy!

Spor medzi Mojesejovou a Versačem sa ťahá už roky Zobraziť galériu (2)
Spor medzi Mojesejovou a Versačem sa ťahá už roky (Zdroj: Miro Vacula)

BRATISLAVA/KOŠICE - Známa košická podnikateľka Nora Mojsejová (54) čelí ďalšiemu obvineniu. Vyšetrovateľ ju obvinil z obzvlášť závažného zločinu podvodu voči bývalému dobrému kamarátovi Versačemu, od ktorého ešte v roku 2008 s prísľubom nereálne vysokých úrokov vylákala hotovosť 25,7 milióna korún (asi 853 tisíc eur) pod zámienkou, že ide o pôžičku. Milióny mu však údajne nikdy nevrátila.

"Obvinená následne vyhotovila a podpísala tri zmluvy o pôžičke a tiež príjmové pokladničné doklady ku každej zmluve. Prvá zmluva bola vyhotovená na sumu tri milióny korún s mesačným úrokom 10 954 eur, druhá na šesť miliónov korún s mesačným úrokom 26 887 eur a tretia na sumu 16 700 000 korún s úrokom 49 459 eur", uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V zmysle týchto zmlúv mala vrátiť veriteľovi istiny do konca decembra 2009, čo však ani napriek opakovaným výzvam neurobila a žiadne úroky nezaplatila, pričom už v čase podpisu zmlúv konala v úmysle poskytnuté pôžičky veriteľovi nevrátiť, dodala Mésarová. Obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí trest na desať až pätnásť rokov. Stíhaná je na slobode.

Ešte počas nakrúcania reality show si medzi sebou Nora a "Versače" vybudovali kamarátsky vzťah, ktorý však stroskotal na konflikte ukončenom až na súde. Podľa Kabrheľa si od neho Mojsejová požičala peniaze na rozbeh rôznych obchodných aktivít. Nikdy mu ich však nevrátila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu