Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Originálny prepad banky v Modre: Lupiči v maske Klausa a Schwarzeneggera si zobrali 103 tisíc!

Dvaja zo skupinky akčných zločincov Zobraziť galériu (15)
Dvaja zo skupinky akčných zločincov (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Ruky hore! Pohľad, aký sa presne pred týždňom naskytol zamestnancom jednej z modranských bánk, sa len tak nevidí. Okolo večera zbadali medzi dverami akčného hrdinu a dvoch prezidentov, ktorí na nich mierili zbraňami a žiadali peniaze. Keď prišli bližšie, zistili, že nejde o známe osobnosti, ale lupičov v maskách českého prezidenta Václava Klausa a Arnolda Schwarzeneggra. Podľa najnovších informácií by mohlo podľa toho, aké mali pri sebe zbrane, ísť o policajtov alebo vojakov!

Kuriózny prepad sa odohral minulý piatok (2. novembra) okolo 17:00 v pobočke banky na Štúrovej ulici. Zlodeji inšpirovaní akčnými filmami sa na originálnu akciu dopredu dôkladne pripravili. Pred lúpežou si zadovážili zbrane, maskáče a halloweenske masky. Nie však hocijaké, na hlavy si navliekli gumené tváre, ktoré sa nápadne podobajú črtám českého prezidenta Václava Klausa a akčného hrdinu Arnolda Schwarzeneggra. Podľa predbežných informácií by podľa zbraní, ktoré mali pri sebe, mohlo ísť dokonca o policajtov alebo vojakov.

Originálny prepad banky v
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: internet)

Lupiči využili čas Dušičiek, kedy v kostýmoch a maskách nebudili tak veľkú pozornosť. „Traja maskovaní a ozbrojení páchatelia vtrhli do pobočky banky a pod hrozbou použitia zbraní žiadali od zamestnancov finančnú hotovosť,“ informoval o prepade bratislavský policajný hovorca František Peczár. Pracovníkom banky prikázali, aby si ľahli na zem, pričom jednu z nich odtiahli za vlasy k trezoru.

Medzi prvými do banky vkročil Klaus...
Zobraziť galériu (15)
Medzi prvými do banky vkročil Klaus...  (Zdroj: polícia)

Z toho si Klausovia a Schwarzenegger odniesli poriadny balík. Z trezoru banky im pod hrozbou použitia zbraní zamestnanci vydali podľa doterajších šetrení viac ako 50.000,-Eur, dodal hovorca. Podľa najnovšich informácií si však mali odniesť až 103 tisíc ezur. Za pár minút bolo po všetkom a spokojní zlodeji aj s lupom nasadli do auta a ušli na neznáme miesto.

...hneď za ním
Zobraziť galériu (15)
...hneď za ním  (Zdroj: polícia)

Polícia teraz po celebritách pátra. Okrem fotografií lupičov zverejnila aj snímky auta, na ktorom maskovaní zlodeji ušli. Akékoľvek informácie ohľadom páchateľov k ich súčasnému pobytu alebo ohľadom motorového vozidla na ktorom mali páchatelia ujsť, nám môžete oznámiť na bezplatné číslo polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení,“ uviedol Peczár.

Prešpekulovaní zločinci sú na úteku už týždeň. Keďže v celebritnej partii majú aj legendu kulturistiky, policajti zrejme budú mať čo robiť, aby ich dolapili.

Lupiči z miesta ušli zrejme na tomto aute
Zobraziť galériu (15)
Lupiči z miesta ušli zrejme na tomto aute  (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu