Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Polícia zadržala muža (30) z Detvy, prevážal drogy za milión eur!

V aute prevážal metamfetamín Zobraziť galériu (6)
V aute prevážal metamfetamín (Zdroj: polícia)

SKALICA - Až dvadsaťpäť rokov môže stráviť vo väzení 30-ročný Rastislav z Detvy, ktorého skalickí policajti obvinili z obzvlášť závažnej drogovej trestnej činnosti.

Cez hranice prevážal v aute metamfetamín, z ktorého by sa dalo vyrobiť až 85-tisíc dávok drogy. Informoval o tom trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Látku na výrobu drogy našiel v Škode Octavia policajný pes, keď ho 28. októbra kontrolovali policajti a colníci na diaľnici za bývalým hraničným priechodom medzi Slovenskom a Českom. "V miestach, ktoré označil služobný pes, bola zistená igelitová taška, v ktorej sa nachádzali tri plastové vrecká s tlakovými uzávermi," opisuje Hanus. Vo vreckách bolo viac než jeden kilogram bielej kryštalickej látky. "Expertíza potvrdila, že ide o metamfetamín, z ktorého by bolo možné vyrobiť minimálne 20 až 85-tisíc jednorazových dávok drogy. Hodnota takejto drogy na čiernom trhu sa pohybuje v rozmedzí od 140-tisíc až do 1,02 milióna eur," uviedol policajný hovorca.

Policajný vyšetrovateľ už spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov, dodal Hanus.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu