Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nepoučiteľného Červenku súdia pre nehodu, na pojednávanie neprišiel

Roman Červenka
Roman Červenka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prvé pojednávanie s obžalovaným Romanom Červenkom, ktorý je známy najmä útekom policajtom cez okno v nemocnici na bratislavských Kramároch, sa dnes nepodarilo otvoriť. Roman Červenka je najnovšie obžalovaný z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a neposkytnutia pomoci v súvislosti s januárovou autonehodou.

Roman Červenka na súd neprišiel, pričom sa ospravedlnil zo zdravotných dôvodov. Neprišiel ani jeho obhajca, ktorý to zdôvodnil inými pracovnými povinnosťami. Sudca nemohol pre neúčasť obžalovaného vypočuť svedkov, ktorí na pojednávanie prišli. Okresný súd Bratislava III preto pojednávanie odročil na 24. októbra.

Ako pripomína televízia JOJ, Roman Červenka v januári tohto roka narazil na kruhovom objazde s Octaviou do BMW. Potom sa dal na útek, no policajti ho v neďalekom poli chytili, pričom nafúkal 1,4 promile. Podľa polície škodu na druhom aute vyčíslili na viac ako 20-tisíc eur. Červenka sa však v čase nehody nachádzal v podmienke za lúpež šperkov a napadnutie policajta, čo môže podľa televízie JOJ znamenať, že v prípade dokázania viny si pôjde odpykať oba tresty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu