Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Odvážna pracovníčka herne v Ružomberku: Rozbehla sa za lupičom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ŽILINA - V rukách polície skončil dnes ráno 32-ročný muž z Ružomberka. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže. V prípade preukázania viny mu podľa žilinskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Ako informovala Balogová, v skorých ranných hodinách vošiel Ružomberčan do herne na Hurbanovej ulici v Ružomberku. Tvár si zamaskoval pásom krikľavo žltozelenej látky. Po príchode do herne vytiahol zbraň a namieril ju na zamestnankyňu. Žene podal igelitovú tašku a pod hrozbou ju donútil, aby mu do tašky dala všetky peniaze. Žena z obavy o svoj život vložila papierové bankovky a mince v hodnote 1373 eur do jeho tašky.

Muž jej ďalej povedal „daj mi aj telefón, aby si nezavolala fízlom“, prikázal jej, aby si ľahla na zem a vzápätí z herne utiekol. Pracovníčka herne sa rozbehla za ním. Zbadala hliadku mestskej polície a kričala za unikajúcim mužom. Policajti sa okamžite vydali za unikajúcim mužom. Pri kruhovom objazde neďaleko obchodného domu ho chytili. Následne zavolali hliadku štátnej polície, ktorej muža odovzdali. Zadržaný mal pri sebe krátku plynovú zbraň, igelitovú tašku s ulúpenými bankovkami a mincami v hodnote približne 1300 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu