Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Spontánna akcia u babičky: Prišiel si kúpiť košeľu, no ukradol Ježiša!

Kupcovi sa viac zapáčil obraz Zobraziť galériu (2)
Kupcovi sa viac zapáčil obraz (Zdroj: polícia)

BANSKÁ BYSTRICA - Babička z Dolnej Strehovej si chcela privyrobiť pár eur predajom košieľ po nebohom manželovi. Na lákavú ponuku zareagovali dvaja bratia z obce Muľa a na oblečenie sa prišli pozrieť ku starkej do domu. Jednému z nich sa však viac ako košeľa zapáčil obraz Ježiša Krista visiaci na stene, a keď sa pani nepozerala strhol ho a s lupom ušiel kade ľahšie!

Predajom oblečenia po zosnulom manželovi si chcela babička z Dolnej Strehovej zarobiť zopár eur ku dôchodku, no hneď po prvých zákazníkoch obchod oľutovala. Do rodinného domu si pozvala dvoch bratov z Mule, ktorí prejavili záujem o kúpu košieľ. „Ešte v auguste (18.8.) v popoludňajších hodinách, prišiel k rodinnému domu v Bušinciach, aj so svojim starším bratom,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Kým však babička hľadala košele, jeden z bratov si kúpu rozmyslel a pohľadom zavadil o draho vyzerajúci obraz visiaci na stene. „Obvinený využil jej nepozornosť, zo steny zvesil obraz Ježiša Krista a vybehol s ním na ulicu,“ dodala hovorkyňa. Druhý muž, ktorý zrejme zo spontánnej akcie brata nechápal, automaticky vybehol za ním.

Spontánna akcia u babičky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

Babička vybehla za nimi, no po zlodejoch už nebolo ani stopy. Pohotová suseda jej však povedala, že mužov zahliadla ako s obrazom bežia do obce Muľa. „Ešte cestou domov ho zadržala policajná hliadka aj s obrazom,“ uviedla Faltániová. Policajti tak Ježiša mohli vrátiť podvedenej babičke, ktorá si zrejme nabudúce veľmi dobre rozmyslí, koho si do domu pozve.

Keďže milovník obrazov už bol v minulosti trikrát trestne stíhaný, a za posledné dva roky za podobný čin odsúdený, hrozí mu trojročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu