Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Postrach Bratislavy za mrežami: Známa dvojka obľubovala chatky a rodinné domy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Séria krádeží objasnená! Polícii sa podarilo dostať za mreže známu firmu Františka M. a Ivana R., ktorí majú na konte šesť krádeží. V obľube mali najmä interiéry chatiek a rodinných domov v hlavnom meste.

Obvinenia zo série krádeži padli na hlavu zlodejskej dvojice - Františka M. zo Senca a Ivana R. z Bratislavy, ktorí v priebehu mesiaca zanechali po sebe spúšť vo výške vyše 13 tisíc eur. Počas kriminálnych akcií sa z nich stali odborníci najmä na rekreačné chatky a rodinné domy.

Séria krádeží začala 25. júla skoro ráno,  kedy sa obaja obvinení vlámali do rodinného domu na Príjazdnej ulici v Bratislave. Nešťastného majiteľa obrali o rôzne šperky a elektroniku. „Svojim konaním tak spôsobili majiteľovi škodu vo výške viac ako 3.400,-€,“ povedal pre Topky bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Ďalší rodinný dom si vyhliadli týždeň na to (1. augusta) na Tibenského ulici, do ktorého sa vkradli okolo 10:30. Do lepkavých rúk im opäť „naskákali“ drahé šperky, elektronika, ale aj mobil a náramkové hodinky. „Svojim konaním tak spôsobili majiteľke rodinného domu škodu vo výške viac ako 1.100,-€,“ uviedol Peczár.

Muži povzbudení úspešnými vlámačkami sa dva dni na to 3. augusta vlámali do rodinného domu na Muštovej ulici. Svoju typickú stopu zanechali aj tu – zmizli zlaté šperky a rôzna elektronika. „Svojim konaním tak majiteľke rodinného domu spôsobili škodu vo výške viac ako 1.400,-€.,“ dodal bratislavský hovorca.

Ivana R. už zrejme omrzelo deliť sa o lup, a tak sa na druhý deň 4. augusta vybral na akciu sám. V časti Koziarky sa okolo obeda vlámal pre zmenu do auta Škoda Yeti, odkiaľ vzal dámsku kabelku s mobilom a peňaženkou. „Svojim konaním tak spôsobil  majiteľke vecí škodu vo výške viac ako 1.400,-€,“ povedal Peczár.

František M. nechcel ostať zahanbený a na „lov“ sa tiež vybral sám. V chatárskej oblasti Koziarka sa 6. augusta vlámal do jednej z rekreačných chát, z ktorej podľa polície „odcudzil notebook, farby, mince v nominálnej hodnote 30,-€ a rôzne šperky, čím poškodenému majiteľovi spôsobil krádežou celkovú škodu vo výške viac ako 2000,-€.“

Známa dvojka sa potom už zrejme načisto rozpadla a Ivan šiel opäť vyčíňať sám. V rozmedzí od 10. augusta do 13. augusta sa vlámal do rodinného domu na Bardošovej ulici. Zlodej najprv odpojil zabezpečovací systém a vkradol sa dnu, odkiaľ si vzal elektroniku. „Svojim konaním tak majiteľovi spôsobil krádežou škodu vo výške viac ako 3.400,-€ a poškodením škodu viac ako 1.100,-€,“ informoval Peczár.

Obaja zlodeji sa už dostali do rúk polície a za vlámačky im teraz hrozia až tri roky. „Obaja muži sú stíhaný väzobne,“ dodal hovorca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu