Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Na Devíne úradujú zlodeji: Za týždeň majú na konte 7 vlámačiek

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V bratislavských mestských častiach Devín a Devínska Nová Ves prišlo v priebehu ôsmich dní k viacerým krádežiam v rodinných domoch. Obe mestské časti na svojich internetových stránkach nabádajú svojich občanov na zvýšenú ostražitosť.

"Vážení občania, v poslednej dobe bolo v MČ Devín a Devínska n. Ves zaznamenaných niekoľko lúpeží v rodinných domoch. Prosíme Vás preto o zvýšenú ostražitosť v súvislosti s Vaším majetkom, ako aj s dianím vo Vašom okolí. V prípade, že zistíte podozrivé správanie, informujte políciu," upozorňuje mesto.

Podľa informácií hovorkyne bratislavskej krajskej polície Petry Hráškovej prišlo medzi 9. a 17. augustom k dvom lúpežiam v rodinných domoch v Devíne a rovnako k dvom krádežiam v Devínskej Novej Vsi. Starostka Devína Ľubica Kolková však tvrdí, že podľa informácií od obyvateľov prišlo v Devíne ešte k ďalším trom vlámaniam. Políciou potvrdené skutky sa v Devíne stali na Muránskej a Hutníckej ulici, v Devínskej Novej Vsi na Kremencovej a Mlynskej ulici.

"Vo všetkých prípadoch polícia po páchateľovi či páchateľoch pátra," uviedla Hrášková. Na otázku, či môže ísť o skutky toho istého páchateľa či skupiny, Hrášková odpovedala, že je to predmetom vyšetrovania. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody," dodala Hrášková.

Obe mestské časti pristúpili k preventívnemu varovaniu svojich obyvateľov. "Občanov informujeme prostredníctvom miestneho rozhlasu a internetovej stránky," uviedol starosta Devínskej Novej Vsi Milan Jambor. Šéfka devínskej samosprávy Ľubica Kolková okrem upozornenia na webe chce obyvateľov preventívne informovať prostredníctvom letákov. "Rada by som uskutočnila aj informačné stretnutie za prítomnosti polície, aby sme občanov upozornili na to, ako sa pred takouto trestnou činnosťou chrániť."

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu