Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Náboj pre podpredsedníčku ÚVO: Toto by mal byť muž, ktorý priniesol obálku!

Neznámeho muža zachytila bezpečnostná kamera
Neznámeho muža zachytila bezpečnostná kamera (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA – Polícia už pátra po mužovi, ktorý mal minulý týždeň v piatok priniesť do budovy Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) obálku s nábojom. Bola adresovaná podpredsedníčke Tatiane Behrovej a obsahovala aj list, v ktorom sa jej anonym vyhrážal!

V prípade nebezpečných vyhrážok padlo aj trestné oznámenie. „Dňa 10. augusta tohto roka Úrad boja proti organizovanej kriminalite prijal trestné oznámenie týkajúce sa výhražného listu s nábojom,“ informovalo ministerstvo vnútra. Obálku s nábojom na mieste zaistila polícia a následne vyhlásila pátranie po mužovi, ktorého mal zásielku do ÚVO priniesť a zachytila ho bezpečnostná kamera.

„Neznámy muž má približne 30 rokov, výšku asi 170 cm. Na hlave mal bielu šiltovku a čierne športové okuliare,“ polícia žiada pri pátraní o pomoc aj verejnosť. Akékoľvek informácie o mužovi na fotografii môžete poskytnúť na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na známom čísle 158.ä

 

Náboj pre podpredsedníčku ÚVO:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: polícia)

 

Výhražný list spolu s nábojom dostala podpredsedníčka ÚVO Tatiana Behrová ešte minulý týždeň v piatok. Anonym jej v liste vyčítal zavedenie inštitútu jednotného právneho názoru úradu, ktorý presadzuje v rámci balíka opatrení od svojho nástupu v júli. Ak s tým neprestaneš, tak pôjdeš odtiaľ ešte rýchlejšie ako si tam prišla. Toto je prvé a posledné varovanie a ak s tým neprestaneš, tak sa k slovu dostane to, čo máš v obálke! Dávaj si pozor na to, čo robíš, vyhráža sa neznámy odosielateľ.

Podpredsedníčka sa okamžite obrátila na políciu, no list ju od práce v ÚVO neodradil. „Okolnosti, najmä aktívny odpor, ktoré sa dejú v súvislosti s mojim úsilím zaviesť jednotný právny názor úradu ma utvrdzujú v správnosti mojich krokov. Svojim priaznivcom aj odporcom chcem odkázať, že sa nenechám odradiť z nastúpenej cesty,“ uviedla Behrová.

Behrová bola do funkcie vymenovaná rozhodnutím vlády 17. júla. Predtým niekoľko rokov pôsobila ako profesionálny konzultant pre verejné obstarávanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu