Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Amatérsky prepad banky: Ženu omráčil skôr, než mu stihla dať peniaze!

Lupiča zachytili bezpečnostné kamery Zobraziť galériu (4)
Lupiča zachytili bezpečnostné kamery (Zdroj: polícia)

ZVOLEN – Svoj zrejme premiérový prepad zažil v pondelok neznámy lupič v banke na Námestí SNP vo Zvolene. Maskovaný a ozbrojený zlodej bol totiž taký nervózny, že pracovníčku, od ktorej pýtal peniaze, omráčil skôr, ako mu ich stihla vydať. Nešikovník však nakoniec neodchádzal s „prázdnou“ a od druhej zamestnankyne vymámil niekoľko tisíc!

Polícia vo Zvolene pátra po neznámom zlodejovi, ktorí si pri prepade banky na Námestí SNP odniesol tisíce. „Doposiaľ nezistený páchateľ  sa maskoval  čiernou  mikinou  s  kapucňou  a čiernymi okuliarmi,“ informovala Topky banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Lupič so zbraňou v ruke vošiel do banky a namieril si to k vystrašeným pracovníčkam. Tam začal nervózne pobehovať od jednej priehradky k druhej.

Medzitým ako s namierenou zbraňou mámil peniaze od prvej zamestnankyne, prešiel k druhej, od ktorej pýtal ďalšie. Skôr ako mu ich však šokovaná žena stihla vydať, strekol jej do očí neznámy sprej a vrátil sa k prvej. „Pracovníčka mu vydala finančnú hotovosť vo výške niekoľko tisíc eur,“ dodala Faltániová. Následne aj tej strekol do očí sprej a po svojom prvom „faux pas“ si nakoniec odniesol slušnú sumu.

 

Amatérsky prepad banky: Ženu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

 

Popletený zvolenský lupič, ktorému za prepad hrozí až 12 rokov, má byť vysoký asi 180 centimetrov, štíhlej postavy a má okolo 25 rokov. Oblečenú mal čiernu mikinu s kapucňou a čierne nohavice, obuté mal biele botasky. Prosíme občanov ak podozrivého muža videli, alebo majú o ňom akékoľvek informácie, aby nám ich oznámili čísle 158,uviedla Faltániová.

Letné bankové lúpeže 2012:

27. júna - Ozbrojený páchateľ po 15:00 prepadol pobočku banky na Čavojského ulici v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. Odniesol si viac ako 4 000 eur. Lúpež sa zaobišla bez zranení.

2. júla - Neznámy páchateľ lúpil krátko pred 13:00 v šalianskej banke. Lupič neustále mával igelitkou, vyvolávalo to dojem, že v nej má zbraň. Vo chvíli, keď žena otvorila pokladňu, vytrhol z nej bankovky a z miesta ušiel.

31. júla - Ozbrojený páchateľ lúpil v banke na Dulovom námestí v Bratislave. Pod hrozbou použitia zbrane si odniesol takmer 6 000 eur. V banke bolo v tom čase päť zamestnancov a jeden klient, nikto nebol zranený.

6. augusta - Ozbrojený páchateľ lúpil v banke na Námestí SNP vo Zvolene. Pracovníčku ohrozoval zbraňou, odniesol si zatiaľ nezistenú hotovosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu