Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prokurátor zobral 5 tisíc za ovplyvnenie súdu s podnikateľom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Prokurátor a traja podnikatelia čelia obvineniam z korupcie. Trenčiansky okresný prokurátor Dušan K. čelí navyše obvineniu aj zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Prijal vraj takmer päťtisíc eur za to, že ako dozorujúci prokurátor ovplyvní trestné konanie v prípade bratislavského podnikateľa obvineného z podvodu.

Obvinený Vladimír E. prostredníctvom dvoch podnikateľov z Nového Mesta nad Váhom Dušana Č. a Dušana M. ponúkol a dal prokurátorovi úplatok. Vyšetrovateľ trojlístok obvinil z podplácania.

Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, Dušan K. dozoroval trestné konanie v prípade podozrenia z podvodu. V prípade však neboli splnené zákonné podmienky na konanie o dohode o vine a treste, kde by bola pre obvineného podnikateľa šanca dostať nižší trest. Podľa policajných zistení od októbra 2008 do januára 2010 Vladimír E. prostredníctvom podnikateľov z Nového Mesta nad Váhom ponúkol prokurátorovi peniaze za to, že toto konanie zabezpečí. Prokurátor peniaze od Dušana Č. a Dušana M. prijal a všetko vybavil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu