Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z lode v zajatí koronavírusu evakuujú Američanov: Na palube je už vyše 200 nakazených

Koronavírus už diagnostikovali u 218 osôb nachádzajúcich sa na palube Diamond Princess.
Koronavírus už diagnostikovali u 218 osôb nachádzajúcich sa na palube Diamond Princess. (Zdroj: SITA/AP Photo/Eugene Hoshiko)

TOKIO - Spojené štáty v sobotu oznámili, že chystajú leteckú evakuáciu svojich občanov z výletnej lode Diamond Princess, ktorú v súvislosti so šírením koronavírusu umiestnili začiatkom februára do karantény v japonskom prístave Jokohama.

Na 285 sa v sobotu zvýšil počet prípadov nákazy novým koronavírusom na veľkej výletnej lode Diamond Princess, ktorá je od začiatku februára v karanténe v japonskom prístave Jokohama. Informovala o tom agentúra AFP. Podľa sobotňajšieho oznámenia japonského ministerstva zdravotníctva bolo najnovšie testovaných 217 osôb na palube Diamon Princess. Prítomnosť vírusu sa potvrdila u 67 z nich. Vírusom sa okrem osôb na palube nakazil aj jeden pracovník, dohliadajúci na dodržiavanie karanténnych opatrení.

Spojené štáty v sobotu oznámili, že chystajú leteckú evakuáciu svojich občanov z lode Diamond Princess. Na palube plavidla je aj približne 380 Američanov, ktorých v nedeľu letecky evakuujú do USA, kde ich umiestnia do karantény. Evakuované budú len osoby bez symptómov ochorenia. Japonské úrady v piatok povolili, aby z lode odišla prvá skupina pasažierov, ktorí mali negatívny test na nový koronavírus. Išlo o 11 osôb vo veku nad 80 rokov, ktoré strávia zvyšok karanténnej doby vo vyčlenených zariadeniach na pevnine. Pasažierov Diamond Princess japonské úrady vyzvali, aby sa zdržiavali vo svojich kabínach a na otvorenú palubu vychádzali iba na krátky čas, a to s rúškami na tvárach a s rukavicami. Medzi osobami na lodi sa nachádza aj jeden Slovák.

Viac o téme: LoďEvakuáciaUSAJaponskoKoronavírusDiamond Princess
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu