Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Ženeve sa začala vedecká konferencia o zastavení šírenia koronavírusu

(Zdroj: TASR/Gao Xiang/Xinhua via AP)

ŽENEVA - Vo švajčiarskej Ženeve sa v utorok začala dvojdňová medzinárodná vedecká konferencia o vývoji vakcíny proti novému druhu koronavírusu, ktorú zorganizovala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), píše agentúra DPA.

"Dúfame, že jedným z výsledkov tohto stretnutia bude dohodnutý postup výskumu, v súlade s ktorým sa zosúladia výskumníci a darcovia," vyhlásil v úvodnom prejave na začiatku stretnutia generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

V Ženeve sa na dva dni stretli vedci, úradníci verejného zdravotníctva a zástupcovia vlád. Očakáva sa od nich, že prediskutujú spôsoby, ako doplniť súčasné medzery vo vedomostiach o pôvode, prenose a liečbe vírusu. Šéf WHO vyzval vedcov, aby spolupracovali a svoje zistenia zdieľali. "Publikácie, patenty a zisky dnes nie sú dôležité. Najdôležitejšie je zastavenie šírenia nákazy a záchrana životov," dodal.

Celkový počet nových potvrdených úmrtí na koronavírus 2019-nCoV stúpol v Číne na 1016. Počet nakazených v Číne dosiahol 42.638. Výskyt koronavírusu 2019-nCoV hlásili z čínskeho mesta Wu-chan, metropoly provincie Chu-pej, prvýkrát 31. decembra 2019. Mimo Čínu bol doteraz zaznamenaný v najmenej 25 krajinách, kde sa ním nakazilo vyše 440 ľudí.

Viac o téme: VakcínaŽenevaKoronavírusKonferenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu