Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cestovať by mali len v nevyhnutných prípadoch: Británia vyzýva občanov na odchod z Číny

Britské letecké spoločnosti pozastavili aj lety do Číny.
Britské letecké spoločnosti pozastavili aj lety do Číny. (Zdroj: TASR/AP Photo/Vincent Yu)

LONDÝN - Britský rezort diplomacie odporučil v utorok občanom, aby v súvislosti so šírením nového koronavírusu opustili územie Číny. Informovala televízia Sky News. Ministerstvo taktiež apelovalo na Britov, aby cestovali do Číny len v nevyhnutných prípadoch.

"Ak sa nachádzate v Číne a môžete odísť, mali by ste tak urobiť. Zvýšené riziko môže hroziť starším ľuďom a osobám trpiacim dlhodobými ochoreniami," uvádza sa vo vyhlásení rezortu diplomacie v Londýne. Ministerstvo zároveň ubezpečilo, že pokračuje v snahách o evakuáciu Britov, ktorí sa ešte môžu nachádzať v stredočínskej provincii Chu-pej, odkiaľ sa vírus šíri.

Lety zo Spojeného kráľovstva do Číny a späť už pozastavili britské letecké spoločnosti British Airways a Virgin Atlantic. Podľa britského ministerstva zahraničných vecí však stále existujú možnosti odcestovať z Číny inými komerčnými aerolíniami.

Nový koronavírus 2019-nCoV, ktorý je podobný pôvodcovi ochorenia SARS a od vlaňajšieho decembra sa šíri zo stredočínskeho veľkomesta Wu-chan, si vyžiadal už najmenej 425 obetí na životoch, prevažne v provincii Chu-pej, a vyše 20.400 nakazených.

Viac o téme: ČínaBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu